Vali Ahmet Okur, "Daha İyi Bir Uşak İçin" temalı toplantıda il protokolü, daire müdürleri ile sanayici ve iş adamları ile bir araya gelerek Uşak için yapılan çalışmalarla ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıya Vali Ahmet Okur'un yanı sıra, Belediye Başkanı Nurullah Cahan,  Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, daire müdürleri, sanayici ve iş adamları katıldı.   Toplantıda konuşan Vali Ahmet Okur, Uşak'ın hem uluslararası hem de ulusal anlamda tanıtılması amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Ulubey Kanyonlarının, uzunluk bakımından dünyanın ikinci büyük kanyonu olmasının Uşak için önemli bir değer olduğunu ifade eden Vali Okur, " Yaklaşık 164 Km’lik bir uzunluğa sahip alan içersinde kanyon kısmı 75 Km’dir. Geriye kalan kısım da ise tarihin derin noktalarına ulaşan yerleşim yelerine ve tarihi antik kentlere sahip bölgelerdir. Yakınımızda Blaundus antik kenti var. İnşallah yakın zamanda o bölgede kazılara başlayacağız. Onun ilerisinde önemli tarihi değerleri bünyesinde barındıran İnay köyümüz bulunuyor.  Bölgede coğrafyası ve tarihi değerleri  bakımından zengin alanlarımız var” dedi.  

Ulubey kanyonlarının, Uşak'ın sahip olduğu değerlerinin merkezi olduğunu kaydeden Okur, "Burası bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, içinde tarih barındıran bir bölge. Cam teras ziyaretçi sayısına baktığımızda 200 bin civarında insanımızın burayı görmeye geldiğini görüyoruz. Bu turizm için büyük bir başarı. Kanyonunda içinde bulunduğu bu bölge, Blaundus antik kenti ve diğer tarihi yerleşimlerin bulunduğu yerleri ile yer altındaki değerlerimizi gün yüzüne çıkartarak, yabancı turizmin de çok ciddi anlamda geleceğini değerlendirerek büyük bir potansiyel haline getirmiş olacağız. Ziyaretçilerimiz cam terasta çok farklı bir hissi, çok farklı bir adrenalini yaşıyorlar. Buraya sadece kanyonu görmek için gelmiyorlar belki ama geldiklerinde de adrenalin yaşıyorlar. Hakikaten yüksekten korkusu olup olmadığına bakıyorlar. Gerçekten insanı heyecanlandıran ve farklı bir atmosfere sevk eden güzel bir eserimiz. Kanyon, Uşak'ın tanıtımında merkez olarak yer alıyor. Herkesin gezip görmesi gereken bir yer." diye konuştu.

Vali Ahmet Okur konuşmasında ayrıca Muratbey Uşak Basketbol takımının Uşak'ın Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu, kendilerine düşen görevin bu değere sahip çıkmakmalrının gerektiğini kaydetti.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol

Muratbey Uşak'ın FIBA Şampiyonlar Liginde Türkiye'yi de temsil ettiğini aktaran Okur, "Büyük başarılar elde eden bir basketbol takımımız var. Buraya gelebilmek kolay değil büyük emek istiyor. Uşak'ta salon sporlarına büyük bir ilgi var. Basketbol takımımız önümüzdeki senelerde alt yapıdan sporcu yetiştirecek. Bu yetenekli çocukların spora kazandırılması açısından çok önemli bir yere sahip" dedi.

Editör: TE Bilişim