Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu
USAKPORT.COM// Ulu Önder Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında, 12-13 Kasım tarihleri arasında, İzmir Buca’da yapılan, wushu müsabakalarında Uşak’ı temsil eden Şampiyon Spor Kulübü, 8 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile Ege birincisi oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına, bu yıl, İzmir Buca’da bölgesel wushu müsabakaları yapıldı. Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Balıkesir, Kütahya ve İzmir’den temsilcilerin yer aldığı müsabakalara Uşak’tan Şampiyon Spor Kulübü katıldı. Kulüp Başkanı Savcı Göktaş öncülüğünde, turnuvaya 14 sporcu ile katılan Uşak ekibi, en çok altın madalya kazanarak, bölgenin parlayan yıldızı oldu.


Turnuva sonunda Uşak’tan; 48 kiloda Ezgi Nur Günay, 60 kiloda Esma Nur Özyurt, 45 kiloda Azat Kızıldağ, 48 kiloda Süleyman Arslan, 56 kiloda Mehmet Avcı, büyükler 70 kiloda Şefik Polat, 65 kiloda Fatih Barlay, 50 kiloda Erdem Kılınç ve alt gençler 48 kiloda Murat Peker birincilik elde ederek altın madalya kazandı. Selda Kaya, Hatice Arslan ve Fırat Taştan gümüş madalya alırken, Murat Peker de bronz madalya ile kendi sıkletinde 3’üncü oldu. Şampiyon Spor Kulübünün antrenörleri Fehmi Bilen, Abuzer Çetinkaya ve Osman Kahraman’ın sporcuların yetişmesinde büyük emek harcadığını belirten Kulüp Başkanı Savcı Göktaş, alınan derecenin Uşak için önemli olduğunu söyledi.



ULU ÖNDER ATATÜRK’E ARMAĞAN EDİYORUZ

Elde edilen dereceleri ve madalyaları Ulu Önder Atatürk’e ve silah arkadaşlarına ithaf ettiklerini ifade eden Savcı Göktaş, “Spora önem veren kişiliği ile hep hafızalarımızda yer alacak olan Ulu Önder Atatürk için ter dökmek ve derece elde etmek güzel bir duygu. Önümüzde katılacağımız daha farklı müsabakalar olacak. Sporcularımız, hiç rehavete kapılmadan çalışmalarını sürdürecek” dedi.


 
Editör: TE Bilişim