SAKLI CENNET ORTAYA ÇIKACAK

Uşak Valisi Seddar Yavuz, “Ulubey Kanyonlarında, işaretleme ve haritalama çalışmalarının derhal yapılması” konusunda talimat verdi. Vali Yavuz, “Kanyonlara yapılması planlanan cam seyir terası ile kanyonların daha cazip hale geleceğini” belirtti.

Uşak ilinin Ulubey ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve ABD'nin Arizona Eyaleti sınırları içerisinde bulunan Büyük Kanyon'dan sonra dünyanın en büyük 2. Kanyonu olarak bilinen 75 Kilometre uzunluğundaki “Ulubey kanyonlarının makus talihi kırılıyor. Uşak Valisi Seddar Yavuz, “Kanyonların daha iyi bilinmesi için, harita çizimlerinin yapılması, tarihi ören yerlerinde tabela çalışmaları ve yürüyüş yollarının işaretlenmesi konusunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne talimat verdi.

“BU CENNETİ GÖSTERELİM”

Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şube Başkanı Rafet Gezer, Yönetim Kurulu üyeleri: İsmail İnan, Erdem Özkan (Türkiye Dağcılık Federasyonu Uşak İl Temsilcisi), Ayhan Gökoğlu ve Salih Kılınç, Uşak Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek kulüp çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Vali Yavuz’dan talepte bulunan Başkan Gezer, “Sayın Valim. Sizlerinde malumu olduğu üzere Ulubey Kanyonları dünyanın 2. Büyük kanyonu olmakla kalmayıp, gerek coğrafi şekilleri, gerek doğal güzellikleri, gerekse tarihi kentleriyle adeta saklı bir cennet gibidir. Hasköy Asar mevkiinde 2 bin 400 yıllık Lidya dönemine ait kaya mezarları, Erken hristiyanlık dönemine ait, kayıp mezhep Montanizm’in başkenti Pepuza, Clandras Köprüsü su kanalları ve hepsinde önemlisi Kral  Yolu’nun bir bölümü kanyonlardan geçmektedir. Biz kulüp olarak, kanyonların tamamını gezdiğimiz gibi, burada çadırlı kamplar düzenleyerek, başka illerden gelen dağcı konuklarımız için de geziler ve çadırlı kamplar düzenliyoruz. Ancak, kanyonların giriş ve çıkışlarında tüm kanyonların haritasını gösterir tabelalar olmasını talep ediyoruz. Burada az evvel belirttiğim tarihi ve doğal yerlerin de işaretlenmiş olması, özellikle dışarıdan gelen konuklarımızın kanyonlarda rahatça gezmelerini sağlayacaktır. Ayrıca, çadır kampı kurulması düşünülen bölgelerde, içme suyu, tuvalet gibi alt yapı hizmetlerinin oluşturulması ve yürüyüş yollarının da işaretlenmesi, kanyonların cazibesini artıracaktır diye düşünüyorum. Bir de bu cennetin temiz tutulmasını sizden istirham ediyoruz” diyerek taleplerini iletti

“Sivil toplum örgütlerinin somut talepleri ile gelmelerinin kendisi için memnuniyet verici bir durum olarak kabul edildiğini” kaydeden Vali Yavuz, konuklarının yanında Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürünü arayarak “Kanyonlarda, harita ve işaretleme çalışmaları yapılması talimatı verdi.

Kanyonlarda cam seyir terası yapmak için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Vali Yavuz, “Bu cam terasta yeme içme yerleri, tuvalet ihtiyacını giderecek alanlar yer alacak, böylece kanyonlar daha da cazip hale gelecektir. Kanyonların temizlenmesi için de il genelinde çalışmalarımız sürüyor. Ulubey Kanyonları, Uşak’a yakışan bir turizm alanı olacaktır. Ayrıca, kanyonlarda müsait bir zamanda sizlerle yürümek isterim” dedi.

Editör: TE Bilişim