Şampiyon güreşçiden Şahin’e ziyaret

Bartın ilinde gerçekleştirilen Gençler Okullar arası Güreş Türkiye Şampiyonası müsabakalarında Türkiye Şampiyonu olan Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Himmet Sandıklılı Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’i ziyaret etti.  Şahin şampiyon güreşçiyi ödüllendirdi ve başarılarının devamını diledi.

Bartın ilinde 24-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 49 İl’in katıldığı Okullar arası Genç B Grekoromen stili Güreş Türkiye Şampiyonası’nda 15-16 yaş, 39-42 kilogramda Uşak’ı temsil eden ve Türkiye şampiyonu olan Himmet Sandıklılı, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’i makamında ziyaret etti. Genç güreşçiyi tebrik eden Şahin, Sandıklılı’ya hediyeler verdi.

Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor

Himmet Sandıklılı’nın sporda Uşak’ın adını duyuran başarılara imza attığı için mutlu olduğunu kaydeden Şahin, “Himmet gibi şampiyon sporcuların okullarımızda çoğalması için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteği vereceğiz. Okullarımızdan milli takım ve dünya şampiyonları çıkması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“GELECEK VAADEDİYOR“

Şahin’i ziyareti sırasında genç sporcuya, Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seçkin Şentürk ve Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Doğan da eşlik etti.

Öğretmen Doğan, “Himmet küçük yaşlarda başladığı güreş sporunda çok başarılı bir sporcu. Türkiye şampiyonu olmakla da başarısını kanıtladı. Ne yazık ki Uşak’ta kalırsa güreşte ilerleyemez. Burada kendisine rakip bile yok. Onun için İstanbul gibi büyük bir kente giderek, tahsilini orada sürdürmeli. İyi bir güreşçi olması için de oradaki güreş kulüplerinin maaşlı sporcu olması gerekiyor. Grekoromen dalında çok başarılı ve istikbal vadeden bir sporcu” yorumunu yaptı.

GÜREŞÇİLİĞİ MESLEK OLARAK GÖRÜYOR

Türkiye Şampiyonu olarak Uşak’ın yüzünü güldüren genç güreşçi Himmet Sandıklılı, “İlkokul yıllarında güreş sporuna merak sardım ve çok sevdim. Sevdiğim için de çok çalıştım ve Türkiye Şampiyonu oldum. Amacım, milli takımlarda Uşak’ı ve Türkiye’yi temsil ederek birinci olmak. Bu konuda beni yetiştiren başta Beden Eğitimi Öğretmenim Serkan Doğan olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak’ta güreş sporunda kendisini geliştirmenin ve ilerlemesinin zor olduğunu üzülerek gördüğünü belirten Sandıklılı, “Şu an Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıfında okuyorum. Ancak, asıl hedefim iyi bir güreşçi olmak ve güreşçiliğimin mesleğim olmasıdır. Arzum, güreş sporunun Uşak’ta ilerlemesi ve Uşaklı güreşçi Himmet Sandıklılı olarak güreş milli takımında Türkiye ve dünya şampiyonlukları kazanmaktır” şeklinde özlemini dile getirdi.

 

Editör: TE Bilişim