SPORDA UŞAK’IN YÜZÜ GÜLMEDİ

Sporda bu hafta Uşak’ın yüzü gülmedi. Beko Basketbol Ligindeki temsilcimiz Uşak Sportif, sezonun ilk maçında İstanbul’da Galatarasay Live Hospital’a 94-85 yenildi. BAL 7. Gruptaki temsilcimiz Selvioğluspor ise kendi evinde Yeşilovaspor’a 2-1 yenilirken, yine aynı grupta mücadele eden Uşak Sportif Futbol Takımı son dakikalarda 9 kişi kalan İzmirspor karşısında, evine bir puanla dönmeyi başardı.

SELİVOĞLUSPOR: 1

YEŞİLOVASPOR: 2

STAT: Uşak 1 Eylül

Hakemler: Alican Özışık(**), Emrah Akkaya (**), Hamza Sarpkaya (**)

Selvioğluspor: Murat (**), İrfan (**), Harun (*)(Dk 67 Erdoğan*), Yasin(**), Bayram(**), Batuhan (**), Furkan (**),Hilmi (**), Ümit (**), Bülent(**) (Dk85. Burhan?), Saim (*) (Dk.39 Saim**)

Yeşilovaspor: Sancar (***), Deniz (*), Emre (***), Mehmet Yenişehirli (***),Ciro (***), Okan (**) (Dk 75. Gökay*), Caner (**) (Dk.60 Hakan*), Alihan (***), Oğuzhan (**) (Dk62. Özkan*), Malik (***), Kaan (***)

GOLLER:  Mehmet Yenişehirli (Dk 23 P), Kaan (Dk.55) Yeşilovaspor, Hilmi (Dk.72 Penaltı) Selvioğluspor

SARIKARTLAR: Murat, Harun, Bayram, Hilmi, Himmet (Selvioğluspor) Mehmet, Ciro Hakan, Alihan (Yeşilovaspor)

KIRMIZI KART: Deniz (Dk 45) Yeşilovaspor

İLK YARI:

Maçın ilk tehlikeli atağı 8. dakikada ev sahibi Selvioğluspor’dan geldi. Gerilerden gelen topu takip eden Yasin bir anda kaleci Sancar ile karşı karşıya kaldı. Ancak, hakem ofsayt kararı verdi.

Bir dakika sonra bu atağa karşılık veren konuk takımda, Caner’in penaltı noktası üzerinden vuruşu az farkla üstten auta gitti.

Ataklarını sıklaştıran Yeşilovaspor, 15. Dakikada Kaan’ın kafa vuruşu kaleci Murat’ın kucağında kalınca, öne geçme fırsatını kaçırdı.

GOL:

23. Dakika oynanırken, soldan gelen Yeşilovaspor atağında altı pas içerisinde topa Kaan ve kaleci Murat birlikte yükseldi. Murat topu çift yumrukla uzaklaştırdı. Ancak,  yan hakem Emrah Akkaya’nın kararına uyan orta hakem Alican Özışık, penaltı noktasını gösterdi. Atışı eski Uşaksporlu Kaptan Mehmet Yenişehirli kullandı. 0-1

36. dakikada gelişen Selvioğluspor atağında, Batuhan’ın soldan ortasına gol çizgisi üzerinde ayak koyan Hilmi, kale içi yerine topu aksi yöne vurunca Selvioğluspor, beraberlik şansını yitirdi.

38. Dakikada soldan şık çalımlarla sıfır çizgisine inen Hilmi’nin şut, orta karışımı vuruşunda, topu Batuhan ve Yasin ıskaladı.

İlk yarı biterken rakibine sert giren Yeşilovaspor’dan Deniz direk kırmızı kart gördü.

İKİNCİ YARI:

50. dakikada Batuhan’ın korner vuruşunda, Furkan’ın kafası az farkla üstten auta gitti.

55. dakikada Furkan’ın uzaktan şutu kaleci Sancar’ın kucağında kaldı.

GOL:

Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri

56. dakikada Yeşilovaspor atağında topa 20 metreden vuran Kaan’ın sert şutu ağlarla buluştu. 0-2

60. dakikada şiddetli bir yağmur başladı. 66. Dakikada Yasin, Kaleci Sancar ile karşı karşıya kaldı. Topa çok kötü vurunca, Kaleci Sancar bu topu tutmakta zorlanmadı. Şiddetli yağmur 67, dakikada doluyla karışık yağmaya başladı.

GOL:

72. dakikada gelişen bir Selvioğluspor atağında, omuz omuza mücadele sırasında, hakem Alican Özışık tartışılacak bir karala ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Hilmi, takımının şeref sayısını kaydetti. 1-2

82. dakikada Gökay’ın şık vuruşunu Kaleci Murat bloke etti.

90. dakikada Malik’in kafa şutu kaleci Murat’ı da geçti. Topu çizgi üzerinden Yasin çıkardı ve maç konuk takımın galibiyeti ile sona erdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim