Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Gençlik Spor Kulübü Kuruldu

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Gençlik Spor Kulübü kuruldu. Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Orkunt Akkaya,  01 Şubat Pazartesi günü yapılacak kahvaltılı basın toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Gürdal Gümüş ve Dünya ve Kâinat Vücut Geliştirme Şampiyonu engelli sporcu Tolga Murat Balıkçı’nın katılacağını açıkladı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde il müdürlükleri bünyesinde kurulması planlanan Gençlik Spor Kulüpleri projesi çerçevesinde kurulan Gençlik Spor Kulübü tanıtım çalışmalrına başladı. Uşak’ta iki ay önce kurulan kulübün Başkanı Orkunt Akkaya, 01 Şubat Pazartesi günü düzenleyecekleri kahvaltılı tanıtım toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Gürdal Gümüş ve Dünya ve Kainat Vücut Geliştirme Şampiyonu engelli sporcu Tolga Murat Balıkçı’nın katılacağını açıkladı.  

DEZAVANTAJLI KESİMLERİ SPORDA AKTİF HALE GETİRMEK AMAÇLANIYOR

Uşak Belediye Başkanı, Çakın: Uşakspor'a bütün kent sahip çıkmalıydı fakat olmadı Uşak Belediye Başkanı, Çakın: Uşakspor'a bütün kent sahip çıkmalıydı fakat olmadı

Akkaya, kulübün kuruluş amacını, “Sosyal hizmet desteğine ihtiyaç duyan bireyler olmak üzere,çocuk,genç,engelli,yaşlı,şehit yakınları,gazi ve gazi yakınlarına yönelik çağdaş yaşama uygun olarak her türlü spor çalışmalarını sevk ve idare etmek ayrıca spor kollarında amatör ve profesyonel sporcular yetiştirmek ve gençlik faaliyetleri düzenlemek yurt içinde ve yurt dışında profesyonel ve amatör spor müsabakalarına katılmak ve düzenlemek ve böylece bireyleri topluma yararlı hale getirmek” şeklinde açıkladı.

Özellikle 12-18 yaş grubu gençleri alkol, uyuşturucu ve her türlü kötü alışkanlıklardan korumanın yolunun spordan geçtiğine inandığını söyleyen Akkaya, açıklmasında şu ifadelere yer verdi: “Bakanlığımız, suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklara özgü Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Uşak’ta da;  “Çocuk Destek Merkezleri” oluşturdu. Bu merkezler çocukların temel gereksinimlerini karşılamak, fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek, aile ve yakın çevrelerine dönmelerini veya diğer sosyal hizmet modellerine hazır hale gelmelerini sağlamak üzere hizmet vermektedir. Bu kapsamda, bünyemizde spor kulübü oluşturduk. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli çalışarak bünyemizdeki çocuklarımıza her türlü spor branşında faaliyet gösterebilmesi için çalışıyoruz” dedi.

"GÖREVİMİZ SPOR YOLUYLA ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK"

 Akkaya, “Görevimiz sosyal hizmet desteğine ihtiyaç insanlarımızı spor yoluyla topluma kazandırmaktır. Bu insanlarımızın sportif konularda eğitilerek geleceğin Türkiye ve dünya şampiyonlarını yetiştirmek ve çocuklarımızın toplum içerisinde saygın yerlere gelmelerini sağlamaktır. Bu anlamda  Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Sayın Gürdal Gümüş’ün Uşak’a gelecek olması ilimiz ve spor kulübümüz açısından çok önemlidir” dedi.

Editör: TE Bilişim