Uşak Belediye Başkanı, Çakın: Uşakspor'a bütün kent sahip çıkmalıydı fakat olmadı Uşak Belediye Başkanı, Çakın: Uşakspor'a bütün kent sahip çıkmalıydı fakat olmadı
 Uşak Belediyesi tarafından kent tarihinde bir ilke imza atılarak kum voleybolu turnuvası düzenlendi. Uşak Belediyesince organize edilen turnuvaya 9 bayan, 14 erkek takım katıldı. İki kişilik ekiplerden oluşan takımlar beş gün sürecek turnuvada şampiyonluk için mücadele edecek.
Atapark’ta spor aktiviteleri alanında dün başlayan turnuvanın açılışını Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı. Açılış programına, Başkan Cahan’ın yanı sıra Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Gürpınar, Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mustafa Tunay, Voleybol Federasyonu Uşak Temsilcisi Orhan Şimşek katıldı. Öte yandan kum voleybol sahasına çıkan Başkan Cahan ve katılımcılar burada bir maç yaptı.
Programın açılışında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Uşak Temsilcisi Orhan Şimşek, Başkan Nurullah Cahan’ın spora yönelik projelere tam destek vermesi nedeniyle teşekkürlerini iletti.



Turnuvaya çok yoğun bir katılım olduğunu kaydeden Şimşek, "Pazar gününe kadar turnuvamız devam edecek. Heyecanlı karşılaşmalar bizi bekliyor. Sayın Belediye Başkanımıza spora, voleybola verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu şehirde birbirinden değerli projelerin hayat bulması mutluluk verici" diye konuştu. 
Uşak’ta ilk kez kum voleybolu turnuvasının yapıldığını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak’ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Katılım gayet güzel. Atatürk’ün de dediği gibi, geleceğimizin teminatı gençlerdir. Bundan sonraki süreçte de gençlerimize bu ortamları sağlayarak, geleceğe daha zinde, daha akıllı, daha müreffeh bir Türkiye’yi oluşturacak gençler bırakmak istiyoruz” dedi. 
Uşak’ın bir spor şehri olduğunun altını çizen Başkan Cahan, “Dört gün süren turnuvanın sonunda ilimizi temsil edecek voleybolcularımızın gerçek anlamda bir takım kurmaları açısından destek olacağımızı ifade ettik. Sporun her branşına bu güne kadar destek sağladık ve bundan sonrası için de bunları arttırarak sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 



Futbolda, UTAŞ Uşakspor’un, oynadığı 5 maçtan dördünde galibiyet birisinde ise berberlik yakalandığını ve liderliğin sürdüğünü söyleyen Cahan şöyle devam etti: “Süper ligde basketbol takımımız var. Voleybol ve diğer dallarda da sporcularımızın yanındayız. Ve şu anda devam eden bir tenis turnuvamız var. Karateden, tenisten, yüzmesinden her alanda spor anlamında zirvede bir gençlik yetiştirmek istiyoruz".
Başkan Cahan, organizasyonda emeği geçenlere bir bir teşekkürlerini ileterek katılım sağlayan sporculara başarılar diledi.
Turnuvanın final maçları Pazar günü saat 13.00’te Atapak’ta yapılacak ve daha sonra ödül töreni gerçekleştirilecek.
 
Editör: TE Bilişim