Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol
USAKPORT.COM///

Uşak’ı Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil eden Bölmespor, maddi imkansızlıklar içinde ligde tutunmaya ve gençlere yararlı olmaya çalışıyor. Geçen sezon Uşak’ta şampiyon olan ve BAL’a yükselen Bölmespor, ligdeki ilk 7 haftayı imkanlarını zorlayarak aşmayı başardı. Bornova, Salihli, Yunus Emre, Aydın, Söke ve Yeşilova gibi büyük bütçeli takımlarla mücadele eden Bölmespor, son Yunus Emre deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle döndü. Takımdaki oyuncuların hiçbir ücret almadan ter döktüğü Bölmespor, güçlü ekiplerle baş başa mücadele etmesine rağmen, kentteki büyük şirketler ve kurumlardan yeterince destek bulamıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bölmespor Başkanı Kudret Eroğlu, takımın içinde bulunduğu içler acısı durumu gözler önüne seriyor. 

FUTBOLCULAR HİÇBİR ÜCRET ALMADAN, UŞAK İÇİN TER DÖKÜYORLAR
Bölmespor’un BAL’daki takımın yanı sıra U15, U16, U17 ve U19 klasmanlarında takımlarının bulunduğunu kaydeden Kudret Eroğlu, yaklaşık 125 futbolcuyu kötü alışkanlıklardan uzak tutacak ve spora sevk edecek bir ortam sağladıklarını ve burada ter döken gençlerin ve yöneticilerin özverileriyle ayakta kalmaya çalıştıklarını dile getiriyor. BAL’da mücadele için yatırılması gereken 22 bin TL’nin Uşak Belediyesi tarafından verildiğini, sadece şehiriçi servis ve bir miktar yakıt desteği haricinde her hangi bir katkı sağlanmadığını kaydeden Kudret Eroğlu, takımın bir deplasman maliyetinin 5 bin TL civarında olduğunu, forma, krampon, eşofman ve tesis noktasında ciddi eksiklerinin bulunduğunu anlattı.  

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan deplasman başı sadece bin 500 TL katkı yapıldığını ve gidilecek mesafeye göre yakıt desteği verildiğini söyleyen Kudret Eroğlu, “Bir takımı deplasmana götürmek çok zahmetli ve maliyetli bir iş. Futbol takımlarıyla ilgilenenler bunun zorluklarını daha iyi bilirler ve anlarlar. TFF’nin verdiği destek ancak ve ancak giderimizin 3’te 1’ini karşılıyor ve biz her deplasman öncesinde kara kara düşünüyoruz. Bu takım BAL’da mücadele ediyor ve Uşak’ı temsil ediyor. Diğer takımlardaki sadece bir oyuncunun transfer parası belki bizim bir yıllık bütçemizin kat be kat fazlası. Uşak gibi bir sanayi ve ticaret şehrine bu durumu hiç yakıştıramıyoruz. Sporcularımızın bir kuruş ücret almadan bu kentin tanıtımı için mücadele ediyorlar. Futbolun geliştiği kentlerde BAL ve 3. Lig takımlarına büyük önem verilir ve buradan çıkan oyuncular, üst takım için umut vaat eder. Üzülerek ifade ediyorum ki, biz de böyle bir mantık henüz yerleşmedi. Ne yapalım para yok diye takımlarımızı kapatalım mı? Bunu mu istiyorlar. Amatör takımlar olmazsa, gençler boş vakitlerini kötü alışkanlıklara meyil ederek geçirmezler mi?” dedi. 

SPORCULAR AŞEVİ’NİN YEMEKLERİYLE KARINLARINI DOYURUYOR
Kudret Eroğlu, kulübün kasasında şu an için sadece 2 bin 87 TL 22 kuruşun bulunduğunu belirterek, “Bizim kasadaki paramız, aynı ligde mücadele ettiğimiz başka bir kulübün, bir günlük yemek parasıdır” ifadelerini kullandı. Kula, İstanbul ve Kahramanmaraş’tan gelen 6 futbolcunun da hiçbir ücret almadan sahaya çıktıklarını belirten Kudret Eroğlu, şöyle söyledi: “Bu sezon için dışarıdan oyuncu gerekti ve 6 futbolcumuzu bünyemize kattık. Onlar için bir ev tuttuk ve her ay kirasını kendi imkanlarımızla veriyoruz. Bugün 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 58  TL olarak ölçülüyor. 6 futbolcunun aylık yeme ve içme giderini düşünsenize. Kaldı ki; 4 sezon önce, BAL’da mücadele eden Uşaksporlu oyuncular, her gün tavuk çıkıyor diye günlerce medyada konuşulmuştu. 6 futbolcumuz için yemek teminini Aşevi desteğiyle çözdük. Uşşak Aşevi’nin yöneticileriyle görüştük ve dilekçeyle talebimizi ilettik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve bu çocukların aç kalmasına mani oldular. Şimdi diğer BAL kulüplerinin transfer listesinde yer alan 6 oyuncumuz, her gün sefer taslarıyla Uşşak Aşevi’ne gidiyor ve oradan gıdalarını temin ediyorlar. Yazık değil mi bu çocuklara, bunlar her çıktıkları maçta Uşak’ın adını duyuruyorlar ve ilin tanıtımına destek oluyorlar”

KURUMLAR ELİNİ BİRAZ TAŞIN ALTINA KOYSUN
BAL’ın zorlu bir lig olduğunu ve Bölmespor’un Uşak’taki futbola altyapı sağlayacağını kaydeden Kudret Eroğlu, “Bu kentin büyük kurumları var. Sanayicisi, işadamı, belediyesi, altın madeni ve üniversitesi var. Bunların elini taşın altına koymaları lazım. Bizim istediğimiz atla deve de değil. Oyuncularıma yemek, forma, deplasmanlar için yakıt ve araç dışında bir talebimiz yok. Gönlümüz ister ki çocuklarımıza harçlık verelim ama şu anda sadece temel ihtiyaçlarımız” şeklinde konuştu. Eroğlu, Bölmespor formasıyla ter döken tüm sporculara ve teknik ekibe gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilişim