USAKPORT.COM// Türkiye Wushu Federasyonu’nun 15 ve 24 Şubat tarihleri arasında, Antalya’da, ‘Bay-Bayan Sanda ve Taola Wushu Şampiyonası' adıyla gerçekleştirdiği turnuvaya Uşak’tan katılan bayan sporcular derecelerle döndü. Şampiyonaya Uşak’ı temsilen katılan Şampiyon Spor Kulübü’nden Mürüvvet Özdemir 75 Türkiye 2’incisi olurken, Melisa Dönmez ve Gizem Özgündüz de bronz madalya almaya hak kazandılar.  Kulüp Başkanı ve antrenörü Savcı Göktaş’ın çalıştırıp, turnuvalara hazırladığı bayan sporcular, Wushu Milli Takımı’nın ilgisini çekti.


ANNELERİ SPORA TEŞVİK EDİYOR

Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor

Uşak’ı Antalya’da başarıyla temsil eden 3 bayan sporcu, wushuya başladıklarında ailelerini ikna etmek için uzun süre uğraştıklarını dile getirdi. Türkiye ikincisi olan Mürüvvet Özdemir, “Ailem bu tip sporlara ilk başlarda pek sıcak bakmıyordu. Annem bu dönemde bana çok destek verdi ve spordan kopmamamı sağladı. Şimdi dereceyle döndüm ve Türkiye birincisi olabilmem için beni teşvik etmeye başladılar” dedi. 3’üncülükle dönen Melisa Dönmez de en büyük destekçisinin annesi olduğunu belirterek, “Annem olmasa, bugün dereceye yaparak Uşak’ı temsil eden bir sporcu olamazdım” ifadesini kullandı. Gizem Özgündüz de, Türkiye şampiyonluğu için daha çok çaba sarf edeceğini dile getirdi.


TAKIM RUHU İLE HAREKET EDİYORUZ

Uşak’taki bütün spor dallarının sponsorluk desteği az olduğu için maddi sorunlar yaşadığını belirten Genel Koordinatör Abuzer Çetinkaya, “Dövüş sporlarını devam ettirmek ve bu tip turnuvalara katılmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Biz de Uşak’ta kıt imkanlarla bu işi sürdürmeye çalışıyoruz. Antalya’dan dereceyle dönmemiz sevindirici fakat daha büyük hedeflerimiz var. Bunun için hem daha çok çalışmalı, hem de daha fazla sponsor desteği sağlamalıyız. Bu noktada ilimizin yerel idarecilerinin sadece futbol ve basketbola değil, bu tip sporları desteklemelerini istiyoruz” dedi. Öte yandan Kulüp Onursal Başkanı Fehmi Bilen de, elde edilen dereceden memnun olduklarını ve takımın başarısının ileriki günlerde artması için çalışacaklarını söyledi. 


Editör: TE Bilişim