Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol

Vali Salim Demir, spor kulüpleri temsilcileri ve antrenörlerle bir araya gelerek amatör spor kulüplerinin sorunlarını dinledi. Uşak Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Salim Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan, amatör spor kulüpleri temsilcileri ve antrenörler katıldı. 
Toplantıda konuşan Vali Salim Demir amaçlarının geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerin spor yapmalarını teşvik ederek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp geleceğe güvenle hazırlamak olduğunu kaydetti.


 
Ülke olarak başarılı sporculara sahip olmanın yolunun spora başlama yaşıyla doğrudan bağlantılı olduğuna vurgu yapan Vali Demir konuşmasına şöyle devam etti, "İnsanların sağlıklı ve zinde olabilmesi, aklının da iyi çalışabilmesi için spora ihtiyacı vardır. Biz Uşak'ta sporcu yetiştirmek istiyorsak bu işe çok erken yaşlarda başlamamız gerekir. İlimizi temsil eden, mümkün olduğunca en üst seviyelerde temsil eden kulüplerimiz olacak ama gerçek spor en alt kademede, en erken yaşlarda yapılan spordur. Biz belki de okul çağı öncesinde eğitime başlamalıyız. O zaman ulusal ve uluslararası düzeyde sporcu yetiştirebiliriz. Çocuklar ve gençler bir ülkenin geleceği aynı zamanda ailelerinin de geleceğidir. Biz geleceğimizin iyi olmasını istiyorsak, aileler olarak toplum olarak, bireyler olarak, devlet ve millet olarak o zaman çocuklarımızı ve gençlerimizi en erken yaşta hem sporla hem de eğitimle en erken çağlarından itibaren disiplinli, planlı programlı çalışmalarla yönlendirmeliyiz. Bunu yaptığımız zaman çocuklarımız ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyabiliriz. Uşak'ta bütün okullarımızda kulüplerimizin olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimlerinin yanı sıra ilgi duyduğu sevdiği spor veya müzik alanında faaliyetler gerçekleştirerek onları geleceğe daha iyi hazırlanmasına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bun toplantının ikincisini Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştireceğiz" dedi. 


 
Vali Demir erken yaşta başlanan sportif faaliyetlere başlama konusunda atılacak adımlar kadar çocuklarımızın yetenekli oldukları spor dallarında başarılı olabilmeleri için nitelikli eğiticilere ve ihtiyaca cevap verecek düzeyde tesislere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Vali Demir “Yapılacak çalışmaları iki guruba ayırırsak birincisi tabana inmek ikincisi ise tesislerimizi geliştirmek. İlimizde spor tesislerine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bunun yanı sıra insan yetiştirmeden en önemli aktör öğretmendir. Sporla ilgili öğretmenlere ve antrenörlere ihtiyacımız var. Özveriyle çalışacak eğitimcilere ihtiyacımız var. Bir insanı mutlu etmek için onun bir şeyler yapabildiğini hissettirmek gerekir. Spor da insanın mutlu olmasını sağlayan araçlardan bir tanesidir. Elbirliğiyle Uşak'ta gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmeli, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi daha iyi ve güvenle geleceğe hazırlamalıyız” dedi.


 
Yaklaşık iki saat süren toplantının devamında toplantıya katılan amatör spor kulüplerinin sorunlarını dinleyen Vali Salim Demir gerçekleştirilen programın sonunda katılımcılara aşure ikram etti.
 
Editör: TE Bilişim