Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri
Uşak Belediyesi, kentte amatör küme maçlarının yapıldığı Şehitler Stadyumu’na bin 500 kişilik tribün inşa ediyor. Uşak’ta her hafta sonu 1’inci ve 2’inci amatör küme maçlarının yapıldığı Şehitler Stadyumu’ndaki çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanacağı ve taraftarın daha elverişli koşullarda maç izleyeceği ifade edildi.



Kentte spora destek için bir dizi çalışma yaptıklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, amatör kümede mücadele eden takımların gelecek vaat eden yetenekleri bünyesinde barındırdığı ve profesyonel futbol takımına yeni oyuncuların bu şekilde kazandırılacağını söyledi. 



Şehitler Stadyumu’nun kentte uzun yıllardan beri hizmet verdiğini kaydeden Nurullah Cahan, “Stadımızda her hafta sonu maçlar yapılıyor ve buraya maç izlemek için gelenler, zaman zaman ayakta beklemek zorunda kalıyorlar. Bu konuda mahalle halkımızın da yoğun bir talebi oldu. Stadımızın daha iyi şartlarda olması için bin 500 kişilik yeni bir tribün yapıyoruz.




Bu kapasite, uzun süreli ihtiyaca yanıt verecektir ve maçlara olan ilgiyi artıracaktır. Vatandaşın amatör takımlara ilgisinin artmasıyla, genç yeteneklerimiz daha istekli bir oyun sergileyecektir. Şu anda 3’inci ligde mücadele eden ve sezon sonunda hedefini 2’inci lig olarak belirleyen UTAŞ Uşakspor’a amatör takımlarımızdan yeni oyuncular kazandıracağız. İlimizin futbolda daha önceki efsane dönemlerindeki gibi olması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.



Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, tribün yapımının yıl sonuna kadar biteceğini sözlerine ekledi.  
 
Editör: TE Bilişim