Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu
Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi ortaklığında 4 ile 13 yaş arası gençlerin yetenek tespitini ve sağlıklı gelişimini hedefleyen “Aşıklar Diyarı Uşak’ta Spor Aşkı İçin Elele” projesine imzalar atıldı. Kentte, ilçeler ve köyler dahil olmak üzere okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim gören tüm öğrencileri kapsayacak olan yetenek tespiti çalışması Uşak’taki spora katkı sağlayacak. 

Çocukların sağlıklı ve topluma yararlı birer birey olarak yetişmesi adına önemli faaliyetler ortaya koyulacak. Proje kapsamında incelenen çocuklar arasında sporda başarılı olanlar tespit edilecek ve milli takımlar seviyesinde, olimpik düzeyde Uşak’ı, hatta Türkiye’yi temsil eder hale getirilmesi için çalışma yapılacak. Projeyle gençlerin ve ailelerinin spora yönlenmesi, spor yapmayı düzenli hale getirmesi sağlanacak.



Proje, Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından imzalandı. Üç kurumun ortaklığında hayata geçirilecek olan projede gençler yeteneklerine göre UTAŞ Uşakspor ve Muratbey Uşak gibi takımların alt yapılarına da yönlendirilecek.

Projenin Uşak’a ve kentin geleceğine önemli katkılar sunacağını paylaşan Uşak Valisi Salim Demir, Uşak’taki tüm çocukların taranarak hangisinin alınmasının daha kalıcı olacağını tespit etmek istediklerini, Muratbey Uşak basketbol takımının alt yapısına destek sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Kalıcı sporcu yetiştirmenin önemine değinen Vali Demir, protokolün iyi bir sonuç getirmesini diledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizde yaşayan tüm öğrencilerimizi belli periyotlarla hem deneyden hem de kontrolden geçireceğiz. Gençlerimizin gelişim liginde ve süper ligde oynayabilecek seviyede olanlarını tespit etmek istiyoruz. Spora yatkın olanları, özellikle basketbol ve futbol takımlarımızın alt yapısında değerlendireceğiz. Ve böylelikle kendi yerli oyuncularımızı yetiştireceğiz. Bu kapsamda üniversitemizle ve valiliğimizle birlikte güzel bir protokole imza atıyoruz. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise birliktelik içerisinde daha güzel projelerin hayata geçirilebileceğine değinerek, “Gençlerin olduğu her projede bizler de varız. Onlarla 24 saatimizi geçiriyoruz. Uşak Üniversitesi olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim