Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol
USAKPORT.COM / ÖZEL HABER//

Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen Uşak tarhanası, bu yıl İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan Etnospor Kültür Festivali ziyaretçilerine ikram edilecek. 
    Bu yıl 11 ve 14 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açacak olan Etnospor Kültür Festivali’nde, geleneksel spor dallarında gösteriler olacak. Uşak’ta yaygın olarak yapılan atlı cirit gösterilerinin yerini alacağı Etnospor Kültür Festivali’nde; okçuluk, kökbörü, kuşak güreşi, yağlı güreş, aşırtmalı aba güreşi ve mas güreşi dallarında sunumlar olacak. Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan’ın yoğun çabaları sonucu geleneksel hale gelen festivalde, Uşak’ın yöresel değerleri de tanıtılacak. 



    UŞAK TARHANASI İKRAM EDİLECEK
    Festivalde kentin yöresel lezzetlerini ikram edeceklerini söyleyen Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, Cumhurbaşkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Etnospor Kültür Festivali’nde stant açacaklarını ifade etti. Uygulamalı olarak yiyecekleri hazırlayacaklarını belirten Fatih Demir, “Kısa bir süre önce coğrafi işaret olan Uşak tarhanasını ve diğer lezzetlerimizi uygulamalı olarak pişireceğiz. Yurtdışından gelen konuklarımız hem nasıl yapıldıklarını görecekler, hem de tatlarına bakacaklar. Burada görev almak bizim için onur vericidir” dedi. 



    FESTİVAL HAKKINDA
Türkiye ve Kırgızistan cumhuriyetlerinin önderliğinde kurulan ve merkezi Türkiye olan konfederasyon, hem kurumun faaliyetlerini tanıtmak hem de hedeflerini topluma aktarmak adına oldukça kapsamlı bir festival gerçekleştirildi. 1. Etnospor Kültür Festivali adlı bu etkinlik kapsamında pek çok spor ve sportif oyun, canlı performanslar eşliğinde izleyici ile buluştu.  İstanbul’da, yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alanda yapılan 1. festivalde katılımcılar; sportif faaliyetler, kültürel aktiviteler, konser, mehteran gösterisi gibi çeşitli eğlenceler, Orta Asya-Anadolu mutfağından zengin yiyecek-içecek seçenekleri ile birlikte pek çok sürprizle karşılaştı. 26 Ağustos 2016 tarihinde görkemli bir açılışla merhaba diyen 1. festivalde 3 gün boyunca birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği 1. Etnospor Kültür Festivali ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi gördü. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği 1. Etnospor Kültür Festivali’nin ardından bu sene “Ok Yaydan Çıktı!” sloganıyla 2. Etnospor Kültür Festivali’ne hazırlanıyoruz! Görkemli bir açılışla merhaba diyecek 2. festival 4 gün boyunca birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Sportif faaliyetler, kültürel aktiviteler, konser, mehteran gösterisi gibi çeşitli eğlenceler, Orta Asya-Anadolu mutfağından zengin yiyecek-içecek seçenekleri ile birlikte pek çok sürpriz ziyaretçilerimizi bekliyor olacak. 2. Etnospor Kültür Festivali 11-14 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda olacak.


 
Editör: TE Bilişim