Uşak Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, Uşakspor’a otobüs tahsis etti Uşak Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, Uşakspor’a otobüs tahsis etti
Vali Salim Demir, Uşak İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla aralarında okul müdürlükleri, spor kulüpleri, muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu 59 kurum ve kuruluşa spor malzemesi dağıtım törenine katıldı. 


 
Törende açılış konuşmasını yapan Vali Salim Demir, çocukların eğitimde başarılı olmalarının temelinde düzenli olarak sportif faaliyetlerle uğraşmalarının büyük etkiye sahip olduğunu ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitim ve öğretim insanoğlunun doğumundan hayatının sonuna kadar devam eden kesintisiz bir süreç. Özellikle çocuklarımızın gelişme çağlarında başlamak üzere sporun başarıya katkısı bilimsel bir gerçektir. Spor temel itibariyle kendisiyle uğraşana disiplini, hedef ve başarıyı sağlayan bir meşguliyettir. Spor yapan çocuklar, sporun özünde bulunan disiplini hayatına uygulamaya, önüne hedef koymaya ve hedefini gerçekleştirmeye odaklanır. Çocuklarımız okulda sporla uğraşır, derslerinden geri kalır diye endişelenen anne ve babalarımız korkmasınlar, endişelenmesinler. Zira okul başarısında sorun olan çocuklara uzmanların ilk önerisi spor eğitimidir. Spor gibi fiziksel aktivitelerle enerjisini boşaltan, sosyal bir gruba ait olan çocuğun mutluluğu artar, çevresinin desteği ve kazandığı başarı, çocuğumuzun motivasyonunu artırır.”


 
Devletimizin bir eğitim politikası olarak, çocuklarımızın yaşlarına uygun sportif faaliyetlerle daha fazla ilgilenmelerine yönelik çalışmalara ağırlık verdiğini ifade eden Vali Salim Demir, “Uşak Valiliği olarak çocuklarımızın geleceğe hazırlanmaları ve daha başarılı fertler olmaları için koordine içindeyiz. Gerek okulda gerekse okul dışı zamanlarda sporun başarıyı artırmak, ayrıca, amatör takımların ve okulların önünü açmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Şu anda bulunduğumuz kompleksin içerisinde gençlik merkezimiz var. Uşak'taki gençlerimizin sürekli istifadesine sunulmuş olan çok güzel bir yatırım. Bu salonda sporun geliştirilmesi için, okullarımızdaki sporun daha aktif hale getirilmesi için toplantılar yaptık. Bu toplantılar sonucunda insanlarımız, kulüplerimiz ve sporcularımız daha iyi şartlarda, herhangi bir eksiği olmadan sporda daha başarılı olmaları için ne gerekiyorsa, destekleme kararı aldık. Sporun gelişmesi için mahalle takımlarından, okul takımlarına en küçük yerleşim yerindeki sportif organizasyonları mutlaka desteklememiz gerektiğinin farkındayız. Bu konuda Uşak Valisi olarak üzerime düşen görevi her zaman yapmaya hazırım" dedi.  


 
Konuşmasının ardından Vali Salim Demir, ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporcuları da ödüllendirdi. Vali Salim Demir daha sonra boks, tenis, futbol ve basketbol gibi spor dallarında kullanılan sporcu malzemeleri dağıtımını protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi.


 
Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Salim Demir, Milletvekili Alim Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri ve sporcular katıldı.
Editör: TE Bilişim