Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri

 Kurtuluş Savaşı’nda kağnılarla İnebolu’dan Ankara’ya cephane taşımak için kullanılan tarihi İstiklal Yolu’nu canlandırmak için gerçekleştirilen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’ne Uşak’tan 11 dağcı katıldı.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Uşak Şube Başkanı Rafet Gezer’in yönetiminde 11 dağcı, 95 kilometre uzunluğundaki parkuru başarı ile tamamladılar. 
“Kurtuluş Savaşı’nda kağnılarla İnebolu’dan Ankara’ya cephane taşımak için kullanılan tarihi İstiklal Yolu’nu canlandırmak için gerçekleştirilen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün, Kastamonu’da tamamlandığını” kaydeden Başkan Rafet Gezer, dört günlük yürüyüş hakkında bilgi verdi.

BAYRAĞA SAHİP ÇIKTILAR

9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü etkinlikleri kapsamında İnebolu’dan başladığını söyleyen Gezer, şunları söyledi:
“Bu yıl 8’incisi düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü, Kastamonu’da Cumhuriyet Meydanı’nda Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı’na çiçeklerin konmasıyla tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından İnebolu’da bir araya gelen vatandaşlar, Turgut Akman Parkı’ndan zorlu 95 kilometrelik Atatürk ve İstiklal Yolu yürüyüşüne başladı. Yaklaşık 200’den fazla kişinin katıldığı yürüyüş, ilk gününde Çuha Doruğu kamp alanında son buldu. Grup, ikinci gün Küre ilçesine gelerek, burada kamp kurdu. Yürüyüşün üçüncü gününde de Seydiler ilçesine ulaşan grup, geceyi burada geçirdikten sonra yürüyüşün 4’üncü gününde Kastamonu’ya ulaştı.”
Yürüyüşçülerin, Kastamonu’da Kışla Parkı önünde Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle karşılandığını söyleyen Gezer, “Yürüyüşçüler, kalabalık eşliğinde ilerlemeye başladı. Zaman zaman Lice’deki olaylara atıfta bulunarak ‘Bayrağa kalkan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar atan gruba vatandaşlar da alkış tutarak ve klakson çalarak destek verdi. Yürüyüşçülerin açtığı Türk Bayrağı ile Atatürk posterlerinin üzerine vatandaşlar çiçek attı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüş esnasında İnebolu’dan kağnılarla Ankara’ya taşınmak istenen ve soğuk kış günü sırtında çocuğu ile mermi taşırken şehit olan Şerife Bacı ile kağnı araçları da temsilen yürütüldü” dedi
 Burada Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendiğini aktaran Gezer, “Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kastamonu Valisi Sayın Şehmus Günaydın bir konuşma yaptılar.  Sayın Günaydın konuşmasında şunları söyledi:
“Ülkenin dört bir yanından gelen yürüyüşçülerin 9 Haziran günü İnebolu’dan yürüyüşe başladıklarını belirterek, “Dört gün boyunca geçtikleri yoldan Kurtuluş Savaşı sonrasında atalarımızın, dedelerimizin ne kadar büyük zorluklarla Anadolu’nun ihtiyacı olan cephaneliği taşıdıklarına bizzat şahit oldular. Valiliğimizce başlatılan İstiklal Yolu Yürüyüşü’nü umuyorum ki önümüzdeki yıllarda da anlamına uygun olarak daha güçlü bir katılımla kutlarız. Bu yürüyüşe destek veren, katkı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

UŞAK’TA DA YÜRÜYÜŞ İSTİYORUZ

 Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’ne katıldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Gezer,  “Bu sayede şehit Şerife Bacı’yı andık. Bu yürüyüşe katılmaktan dolayı büyük gurur yaşıyoruz” diye sözlerini sürdüren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Uşak Şube Başkanı Rafet Gezer, “Her şeyden önemlisi 95 kilometre uzunluğundaki bu yürüyüş sırasında zaman zaman yakalandığımız şiddetli yağışa rağmen ekip olarak Uşak’ı başarıyla temsil ettiğimize inanıyorum. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Uşak Şubesi olarak, diğer illerden dağcı arkadaşlarımızı Uşak’a davet ediyor ve onlara Uşak’ın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtıyoruz. Zaman zaman da, Uşak dışında bu etkinliklere katılarak, Uşak’ı elimizden geldiği kadar temsil etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Kastamonu İstiklal Yürüyüşüne 2. Kez katıldıklarını belirten Gezer, “Uşaklı dağcılar olarak iki kez de Afyon Şuhut- Kocatepe Zafer Yürüyüşüne katıldık. Zirve Dağcılık olarak, bizler de Uşak’ta böyle bir yürüyüş düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.
Gezer, “Kastamonu İstiklal Yürüyüşü için bize destek veren Sayın Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Belediye Başkan Yardımcıları Sayın Hakan Uludağ, Sayın Erol Korkmaz ve tüm belediye personeline Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Uşak Şubesi adına çok teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim