Türkiye Boks Federasyonu’nun 9 ve 16 Şubat 2020 tarihleri arasında, Ordu’da yaptığı Genç Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’nda, Uşak’ı temsil eden Altın Eldiven Spor Kulübü’nden Faruk Gürkan Dalgıç, 75 kiloda Türkiye 3’üncüsü oldu.

Türkiye Boks Federasyonu’nun 9 ve 16 Şubat’ta, Ordu’da düzenlediği, Genç Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’ndaki müsabakalar tamamlandı.  46-49, 52, 56, 60, 75, 81, 91 ve 91 üstü kilolarda olmak üzere 10 farklı sıklette yapılan maçlar, 3’er dakikalık 3 rant şeklinde yapıldı.

Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu

Önceki ay, Erzurum’da yapılan boks şampiyonasında da, Uşak’ı temsil eden ve başarılı maçlar çıkaran ve bronz madalya ile kente dönen Faruk Gürkan Dalgıç, Ordu’da da iyi bir performans ortaya koydu.

Yarı final oynayan Faruk Gürkan Dalgıç, müsabakaları 3’üncü olarak tamamladı.

Maçlarla ilgili bir değerlendirme yapan Altın Eldiven Spor Kulübü antrenörü ve Türkiye Boks Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Erkan Durak, elde edilen başarının kent için önemli olduğunu belirtti. Durak, “Sporcularımız iyi bir performans sergilediler ve gelecek için umut veren Faruk Gürkan Dalgıç, iyi maçlar çıkararak, ilimize bronz madalya ile döndü. Önümüzdeki turnuvalarda, hedefimiz Türkiye şampiyonluğudur ve bunun için gerekli moral ve motivasyonumuz vardır. Ben gerek ilimiz ve gerekse Türkiye’nin tüm kentlerinden müsabakalara katılan sporculara teşekkür ediyorum. Derece elde eden sporcumuzu da ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim