Uşakspor, Isparta'dan 1 gol yiyerek mağlup döndü Uşakspor, Isparta'dan 1 gol yiyerek mağlup döndü
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, bazı kriterleri yerine getirmediği için 3 puan silme cezasına çarptırılan Uşakspor, söz konusu karara itiraz ettiğini duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan kulüp yönetimi, verilen cezanın geçen sezonki Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) borcundan kaynaklandığını ve takımın UTAŞ bünyesinden ayrıldığını bildirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 
“MALİ SIKINTILARDAN DOLAYI TAKIMI UTAŞ BÜNYESİNDEN AYIRDIK”
“Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) tarafından, sportif, altyapı, personel, tesisler, hukuki ve mali kriterleri içeren Ulusal Kulüp Lisansı için kulübümüzden talep edilen evraklar TFF'ye gönderilmiştir. Ancak 20 Eylül 2019 Cuma günü açıklanan TFF kararıyla kulübümüze ve beraberinde yedi takıma 3 puan silme cezası geldiği öğrenilmiştir. Kulübümüze verilen cezanın sebebine ilişkin yapılan araştırmadaysa cezanın, geçtiğimiz sezonki, UTAŞ’ın SGK borcundan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Uşakspor kulübümüz, bilindiği üzere TFF’nin 20 Ağustos tarihli Yönetim Kurulu kararıyla, çok sayıda faaliyet kolu bulunan ve mali durumu sıkıntı içerisindeki UTAŞ bünyesinden ayrılarak Uşak Spor Faaliyetleri ve Altyapı Yatırımları Anonim Şirketi'ne(UŞAKSPOR AŞ) devredilmiştir.
“3 PUAN SİLME CEZASINA İTİRAZ ETTİK”
Bizler yönetim olarak konuyla ilgili değerlendirmelerimizi yaparak, kulübümüze verilmiş olan cezaya karşı tahkim kuruluna itirazımızı gerçekleştirdik. Kulüp olarak, tahkim kurulundan gelecek kararın adaletli olmasını ve binlerce taraftarımızın gönül verdiği Uşaksporumuzun mağdur edilmemesini diliyoruz. TFF’nin belirlediği kural çerçevesinde, bir sezonda bir takımdan en fazla 3 puan silinebildiğini ve takımımıza yönelik 3 puan silme cezasının iptaline ilişkin her türlü adımın atıldığını belirtiyor, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.
 
Editör: TE Bilişim