Türkiye Futbol 2. Ligi’nde mücadele eden ve üst lig için umut veren Uşakspor, 8 gün içinde maddi kaynak bulamazsa, kritik bir eşiğe gelecek. Destek verilmemesi durumunda karanlık günler yaşaması muhtemel olan Uşakspor’dan kentteki kurum, kuruluş ve iş insanlarına destek çağrısı yapıldı. Uşakspor Başkanı Hikmet Kahraman’ın yaptığı açıklamada, takımın zor bir süreçten geçtiği vurgulandı. 
Kahraman, “İnanç dolu karakterli bir takımla 2020-2021sezonunu en üst düzeyde mücadele ile sürdürmekteyiz. Yakaladığımız bu güçlü ivmeyle yüreklerimizdeki üst lig hasretini besleyerek, hedeflerimize emin bir şekilde ilerlemekteyiz. Ancak daha önce de çözümü için çağırıda bulunduğumuz ekonomik durumlar, takımımızın geleceği ve mevcut istikrarını tehdit etmektedir. Kesin destek kaçınılmaz derecede gereklidir ve şarttır” dedi. 

20 ARALIK KRİTİK TARİHTİR
20 Aralık 2020’nin kritik bir tarih olacağına işaret eden Hikmet Kahraman, “Zorlu bir gurupta yer alan Uşakspor, ligdeki bütçesi en düşük takımlar arasında yer almaktadır. Fakat kırmızı siyahlılarımız her şeye rağmen şampiyonluğu hedefleyen ve ilk günden bu yana en üst sıraları asla bırakmayan bir inanca sahiptir. Oyuncularımız hiçbir maddi kaygı gözetmeksizin büyük bir özveriyle ter dökmektedir. Ancak 20 Aralık 2020 tarihi, sezon başından bu yana takımımıza maddi sorunlar nedeniyle gerçekleştirilmeyen önemli miktarlardaki ödeme için son tarihtir.  Bir üst lig yolunda emin adımlarla ilerleyen şehrimizin tek profesyonel takımı ve göz bebeği Uşaksporumuzu ik olası son beklemektedir. Maddi desteklerle güçlenerek şampiyonluk yolunda yürümek. Eğer bu gerçekleşmezse maddi yetersizlikler nedeniyle başarısızlığa sürüklenmek” diye konuştu. 

Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri

HAYALLERİMİZ İÇİN SON ÇAĞRI
“Takımımız, göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizin ve kulübümüze katkısı bulunan sınırlı sayıdaki destekçimizin gayretleriyle, ekonomik anlamda bugüne kadar dayanabildi. Ancak bu noktadan sonra yalnızca bu desteklerle mali yeterliliğin karşılanması mümkün değildir” diyen Hikmet Kahraman, şöyle devam etti: “Şimdiye kadar büyük bir mücadele ile kazanılan başarının kaybolmaması, takımın bütünlüğünün bozulmaması için artık şehrimizin sıkı sıkıya kenetlenmesi gerekir.  Kırmızı siyaha sarılmanın, yarınlarımız için bugüne sahip çıkmanın ve bu anlamda desteğin tam zamanı. Hayallerimizin yarıda kalmaması, umutlarımızın kaybolmaması adına daha fazla beklemeye vakit ve imkan kalmamıştır. Çağrımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; bu zor zamanları aşmamız sadece birlikte mümkün olacaktır. Şehrimizin önde gelenlerine, sanayicilerimize, iş adamlarımıza hatta gurbetteki  ve şehir dışındaki hemşehrilerimize bu kez Uşak adına yüksek sesle davette bulunuyorum. Gelin takımımızın dağılmaması için 8 gün içinde kenetlenip, hep birlikte karanlıktan aydınlığa çıkalım.” 

Editör: TE Bilişim