Uşak’ta bir dünya şampiyonu yetişiyor

Ocak ayında Şanlıurfa'da yapılan Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında Yıldızlar kategorisinde 75 kg da Türkiye 2. olan Tuğba Uludağ, Dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak için tüm gücü ile çalışıyor. Uludağ, “Uşak’ın ve Türkiye’nin adını dünyada duyurmak için şampiyon olmak istiyorum” dedi.

Tuğba Uludağ (15) Hasan Zeki Boz Lisesinde okul birincisi olarak tahsil yaşamını sürdürürken geçen yıl, Profesyonel Boks Antrenörü ve Boks Milli takımı Antrenörü Erkan Durak tarafından keşfedildi. Bir yıllık boksör olan Tuğba, Şanlıurfa’da ilk müsabakasında Türkiye 2. olarak katıldığı ilk turnuvada kalitesini ortaya koydu.

Boksa Erkan ve Görkem Durak hocalarının teşviki ile geçen yıl başlayan genç kız, boks sporunu çok sevdiğini söyledi. Uludağ, “Şanlıurfa da Ocak ayında yapılan 2015 Türkiye Boks Şampiyonası’nda 75 kiloda Türkiye 2. Oldum. İlk şampiyonam olmasına rağmen altın madalya kazanamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bu kez daha çok çalışıp altın madalya alıp birinci olacağım” diyerek iddiasını dile getirdi.

Hedef Avrupa ve Dünya şampiyonluğu

Bugünlerde Kastamonu da yapılacak Türkiye Şampiyonasında Uşak’ı temsil etmek için ringe çıkmaya hazırlanan genç boksör, “Önümde çok daha önemli başarılar var. Bir gün hepsi gerçek olacak. Kastamonu da birinci olup kentimi ve ülkemi uluslara arası arenada temsil etmek istiyorum. Hedefim Avrupa ve 2020 olimpiyatlarında ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmaktır” şeklinde konuştu.

Tuğba Uludağ’ın  1 Mart’ta Kastamonu’da, kampa gireceğini bildiren Antrenörü Görkem Durak, “Sporcumla da ne kadar gurur duysam azdır” dedi.

İyi bir hazırlık döneminin ardından istedikleri hedeflere ulaştıklarını ifade eden Antrenör Durak, “Tuğba, Şanlıurfa da rakiplerini ezerek yendi. Birinci olamasa da  ileriye dönük ondan çok umutluyuz” dedi. Gülten Türker’in tecrübeli bir boksör olduğunu söyleyen Durak, “Tuğba, zorlu rakiplerini yenerek gümüş madalyaya ulaştı. Ama önünde çok daha zorlu yolculuklar var. Sıkı bir kamp dönemine giriyoruz. Ama ben sporcuma inanıyor ve güveniyorum. Bu kamplarda kendilerini gösterip milli formayı hak edeceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye Şampiyonası’nda elde edilen başarılı sonuçların ardından daha zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini anlatan Durak, “Asıl hedef bundan sonra başlıyor. Türkiye’de elde edilen başarılar her ne kadar zor olsa da bu bizleri tatmin etmiyor. Asıl hedefimiz milli takım forması altında ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek ve uluslararası arenada bu madalyalara ulaşmak. İnanıyorum ki bu süreci de başarıyla geçeceğiz” dedi.

Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Uğur Albayrak’da genç kızı kutlayarak başarılarının devamını diledi. Albayrak, genç kıza sponsor olarak, Kastamonu kamp ve maçlarda kullanacağı gerekli sportif malzemeleri alarak Tuğba’ya hediye etti.

Uşak Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, Uşakspor’a otobüs tahsis etti Uşak Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, Uşakspor’a otobüs tahsis etti

 

 

Editör: TE Bilişim