Uşak Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen cirit turnuvasının birincisi Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü oldu.Bir gün önce yapılan yarı final müsabakalarında, Alparslan Atlı Cirit Spor Kuübü taraftarlarının, hakemin kararlarına itiraz ederek olay çıkardığı için, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı turnuvanın final karşılaşmasında rakibi Gökçedal Atlı Ciritspor Kulübünü farklı yenen Omurcalı ciritçiler, kupaların Uşak Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz’dan aldı.


TURNUVAYA 20 CİRİT TAKIMI KATILDI

Uşak Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen, “Uşak Belediyesi Cirit Turnuvası” Pazar günü yapılan final müsabakası ile sona erdi. 14 Şubat tarihinde başlayan ve 12 hafta süren turnuvaya Uşak’ta kurulu 24 atlı cirit spor kulübünden 20’si katıldı.

Cumartesi günü yapılan final müsabakalarında hakemin yanlış kararlarından dolayı Gökçedal Atlı Cirit Spor Kulübüne elendiklerini öne süren Alparaslan tarfatarlarının, satır ve sopalarla olay çıkarması üzerine, final maçı öncesi, Uşak Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından geniş güvenlik tedbirleri alındı.


Takımların yedi biniciyle yarıştığı müsabakanın finalinde, Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü ve Gökçedal Atlı Cirit Spor Kulüpleri karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk devresinde Gökçedal’ın binicileri sürekli hatalı çıkış yapınca, ilk 45 dakika Omuca takımının 10,5 puanla önde bitmesine neden oldu. Gökçedallı ciritçiler ise ilk devrede 2,5 puan alabildi.

İkinci devre sonunda da başarılı olan Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü binicileri müsabakayı 16,5 puanla birinci bitirirken Gökçedal Atlı Cirit Spor Kulübü 10 puanla turnuvanın ikincisi oldu.

Uşak Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, Uşakspor’a otobüs tahsis etti Uşak Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, Uşakspor’a otobüs tahsis etti

Birinci gelen takımın kupa ve madalyaların Uşak Belediye Başkan yardımcısı Erol Korkmaz verirken, ikinci takımın kupasın final müsabakasını izleyen Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper cem Ünal verdi.


AMAÇ; KURALLARINI ÖĞRETMEK VE CİRİT SPORUNU SEVDİRMEK

Turnuvayı düzenleyen Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürü Önder Yıldız, final maçı sonrası yaptığı değerlendirmede, turnuvanın amacına ulaştığını belirtti. Yıldız, “Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Atlı Cirit Turnuvası14 Şubat 2016 tarihinde başladı. 12 hafta sürdü. Uşaklılar, aile ve çocuklarıyla 12 hafta boyunca büyük bir zevkle cirit turnuvasını izledi. Az evvel yapılan final maçını yaklaşık 5 bin kişi izledi. Ata sporumuz cirite Uşak halkının gösterdiği ilgi, belediye olarak bizi fazlasıyla memnun etti. Uşak halkına çok teşekkür ederim” dedi.


Uşak Belediyesi olarak ata sporu cirit sevdirmek ve yeniden popüler spor haline gelmesini amaçladıklarını kaydeden Yıldız, “Bu turnuva ile cirit sporcularımızı Türkiye şampiyonasına hazırlamayı ve katıldığı müsabakalarda kuralları öğrenerek hatalarını en aza indirmelerini hedefledik. 12 hafta süren turnuva boyunca bu amacımıza ulaştığımızı da gözlemledik. Önümüzdeki yıllarda atlı cirit müsabakalarında Türkiye birincilerinin Uşak’tan çıkacağına inancımız tamdır” diyerek, turnuvada emeği geçen, herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim