10 YAŞINDAKİ TEK BAYAN MOTOKROSÇU

UŞAK’ta 10 yaşındaki tek bayan motokrosçu olan Amina Kural, 65 cc’lik motosikleti ile pistlerde göz dolduruyor. Süpermoto ve motokros dallarında iki yıldır motosiklet kullanan Amina Kural, geçen yıl pistlerde yarışmalara katıldığını söyledi.

Uşak’ta ticaretle uğraşan Hasan Kural ve ev hanımı Yasemin Kural çiftinin kızı olan ilkokul 5. Sınıf öğrencisi Amina Kural’ın motosiklet sevdası, 17 yıldır Racing motosiklet kullanan babasından geliyor. Kızının motosiklete olan tutkusuna destek olan baba Hasan Kural’ın aldığı 65 cc’lik kros motosikleti ile iki yıl önce çalışmaya başlayan Amina Kural, geçen yıldan itibaren süpermoto ve motokros pistlerinde boy göstermeye başladı. Uşak’ta düzenlenen resmi süpermoto ve motokros yarışmalarına bir yıldır 65 cc’de katılan Amina Kural’ın ikincilik dereceleri bulunuyor.

Babadan motokrosçu

Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı

Motosiklet tutkusunun babasından geldiğini ifade eden Amina Kural, “Babam sürekli motosiklet kullanıyor. Bende motosikletleri çok seviyorum. İki yıl önce babama yarışmalara katılacağımı ve ısrarla bana motosiklet almasını istedim. Beni kırmadı ve 65 cc’lik ilk kros motosikletimi aldı. Uşak Belediyesi Motospor Pisti’nde babamın nezaretinde pist tecrübesi edinmeye başladım. Kendimi hazır hissedince de düzenlenen süpermoto ve motokros yarışmalarına katılmaya başladım. Çekişmelere sahne olan yarışmalar bana büyük keyif veriyor. Özellikle pistlerde atlama rampaları çok keyifli. Pistte tek bayan olmak hoşuma gidiyor. İleride hedefim şampiyon olmak” dedi. 

Editör: TE Bilişim