Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor
 Uşak’tan dünya çapında özel sporcu çıkarmayı hedefliyorlar

Uşak’ta 2 ay önce kurulan  Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Uşak Şubesi tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan  ASP Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Gürdal Gümüş, Uşak’tan dünya çapında özel sporcular çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz kasım ayında resme kuruluşunu tamamlayan, “Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü, basına düzenlediği kahvaltılı bir toplantı ile kendini kamuoyuna tanıttı.

AMAÇ; DEZAVANTAJLI KESİMLERİ SPORLA BULUŞTURMAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan ASP Uşak Gençlik ve Spor Kulübü Uşak Şube Başkanı Orkunt Akkaya, “Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Şubesi amacının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kurulan ve Türkiye’nin birçok ilinde şubesi açılan dernek, başta sosyal hizmet desteğine ihtiyaç duyan bireyler olmak üzere çocuk, genç, engelli ve yaşlılara yönelik çağdaş yaşama uygun olarak her türlü spor faaliyetlerine sevk ve idare etmek, özellikle ilimizde sosyal ve ekonomik destek kapsamındaki ailelerin çocukları, sokakta çalışan çocuk ve suça sürüklenen çocuklarımızdan ve gençlerimizden ilgi duydukları spor branşlarına yönlendirilmelerini sağlamak, ayrıca spor kollarında amatör ve profesyonel sporcu yetiştirmek ve gençlik faaliyetlerini düzenlemek, yurt içinde ve yurt dışında profesyonel ve amatör spor müsabakalarına katılmayı ve düzenlemeyi amaçlıyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve bu toplantı için bizi yalnız bırakmayan konuklarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Tanıtım toplantısına katılan AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, hayatını kaybeden 20. Dönem Uşak Milletvekili Hasan Karakaya için Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Uşak halkına başsağlığı dileyerek şunları söyledi: “Geçen hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu ilimize geldi. Kendilerinden özellikli engelli vatandaşlarımıza yapılacak tesisler ve hizmetler konusunda çeşitli sözler aldık. Uşak’ta bu konuda güzel projeleri hayata geçireceğiz. Engellilerin yaşama küsmeden, sosyal ve sportif faaliyetlere katılması çok sevindirici bir olay. İlimizde ASP Gençlik ve Spor Kulübü kuranları ve sebep olanları kutluyorum. Okçuluk, halter gibi branşlarda ilimizin adının duyulacak olması da çok güzel bir duygu.”

GİDENE ÜZÜLMEDİ VAR OLANI GELİŞTİRDİ

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Uşak Şubesi açılışına konuk olarak katılan engelli sporcu Dünya ve Kainat Vücut Geliştirme Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı ise duygu yüklü konuşmasında, başarıya giden yolda fiziki engellerin bir öneminin olmadığı mesajını verdi.

Kendisinin 17 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonucu sol ayağının dizden aşağı kesildiğini belirten Balıkçı, “Eğer doğuştan fiziksel engelliyseniz bu duruma alışmanız kolay. Ancak 17 yaşından sonra çok zor oldu. Kazadan sonra hastanede düşünürken, gidene üzülmek yerine, var olanı geliştirmenin” bundan sonraki yaşamımda daha önemli olduğunu düşündüm. Çocukluğumdan bu yana vücut geliştirme sporuna merakım vardı. Ancak, hiçbir spor dalı ile uğraşmamıştım. Yazıldığım spor salonunda Hocam benimle çok uğraştı. Protez ayakla spor yapmama başta çok zor oldu. Hocam, bıkmadan, usanmadan benimle uğraştı. Sonunda, Vücut geliştirme dalında 4 Avrupa, 1 Dünya, 1 Kâinat şampiyonluğu kazandım. Ayrıca dünyada en ilginç bir rekora imza attım. Ağırlık kaldırmada, engelsiz insanları geçerek Dünya şampiyonu oldum. Bu arada tahsilimi de ihmal etmeyerek, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni başarıyla bitirdim. Ayağım koptuktan sonra yaşamımda kırılma noktası sporla tanışmam olmuştur. ASP Gençlik ve Spor Kulübü Uşak Şubesinden de başarılı sporcular çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞ; “UŞAK’TAN DÜNYA ŞAMPİYONLARI BEKLİYORUM”

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Gürdal Gümüş ise; “Şu anda  ASP Gençlik ve Spor Kulübü olarak 81 ilde örgütlenmemizi tamamlamış durumdayız. Uşak Şube Başkanlığımız kurulalı 2 ay oldu. Uşak’ta engelli sporcularımızın başarılı işler yaptığını yakından takip ediyorum. İnşallah gelecek yıl böyle bir toplantıda, Uşaklı engelli sporcularımızın, Türkiye ve dünya rekorları kırdığını konuşuruz. Uşak’ta olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

ASP Uşak Gençlik ve Spor Kulübü Uşak Şube Başkanı Orkunt Akkaya, Genel Başkan Gürdal Gümüş’e bir şilt ve Uşak Şubesinin 64 nolu formasını hediye etti. Tanıtım toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim