Sahasında Muğla Ortacaspor’u konuk eden BAL 10. Grup Lideri UTAŞ Uşakspor, rakibini, Gökhan’ın kafa golü ile 1-0 mağlup ederek liderliğini korudu. Maç içerisinde Uşaksporlu taraftarlar trübünde kavga ederken, maç sonrası, Ortacalı futbolcularla, UTAŞ Uşaksporlu yöneticiler arasında çıkan kavgayı polisler büyümeden önledi.

UTAŞ UŞAKSPOR: 1

ORTASPOR: 0

STAD: UŞAK BİR EYLÜL

Kahraman: Özkan vekilimiz takımı alırsa memnun oluruz ve onaylarız, fakat bize gelen bir şey yok Kahraman: Özkan vekilimiz takımı alırsa memnun oluruz ve onaylarız, fakat bize gelen bir şey yok

HAKEMLER: Enes Kompara (***), Ahmet Göçmen (***), Uğur Mahmut Zengin (***)

UTAŞ UŞAKSPOR: Abdülkadir (***), Ahmet (***) (Dk.86 Mehmet Akif?), Yasin Hatipoğlu(***), Hakan Doğan (**), Yasin Ünal (**), Hakkı Hakan (**), Bünyamin (**), Gökhan (***) (Dk77 Samet?), Hakan (**), Cüneyt (***), Salim (*) (Dk 65 Orhan*)

ORTACASPOR: Erce (***), Semihcan (***), Abdullah (**), Uğur (**) (Dk 85. Kemal?), Emre(*), Gökhan Karakum (**) (Dk59. Yusuf*), Mert (**), Hasan (**), Fatih (**)(Dk77. Berk *), İnan (**), Cemil (**)

GOL: Dk 26: Gökhan UTAŞ Uşakspor,

SARI KARTLAR: Salim, Orhan (UTAŞ Uşakspor)Hasan, İnan, Yusuf (Ortacaspor)

KIRMIZI KART: Emre Dk. 70 (Ortacaspor)

İLK YARI

Güzel bir havada oyanan maçı ücrtesiz olamsı nedeniyel yaklaşık bin civarında seyirci izledi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yardımcıları Erol Korkmaz, Ergün Kırdinli, UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda kulüp Başkanı olan Ali Rıza Çümen şeref tribününde maçı birlikte izledi.

Lider UTAŞ Uşakspor as takımdan iki futbolcusunun kırmızı kart cezası nedeniyle yedeklerden takviyeli kadrosu ile çıktığı maça hızlı başladı. 8. Dakikada Salim’in sert şutu direkten döndü. Ortaca defansı topu uzaklaştırdı.

GOL

26. dakikada UTAŞ Uşakspor, rakip ceza sahası çizgisine yakın bir yerde faul atışı kazandı. Atışı kullanan Ahmet’in ortasında iyi yükselen Gökhan kafayla ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi.

30. Dakikada Semihcan, UTAŞ kalecisi Abdülkadir ile karşı karşıya jkaldı. Penaltı noktası üzerinde yatarak yaptığı vuruşunda Kaleci Abdülkadir de yatarak topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. Ancak, topu yine rakip takımdan Cemil aldı. Cemil, boş kale yerien topu üstten auta atınca, ilk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

İKİNCİ YARI

İkinci ayrıya konu takım atak başladı. UTAŞ Uşakspor’un 1-0 ın üzerine yatma isteği az kalsın 58. Dakikada sona eriyordu.  Bu dakikada Hasan’ın kafa şutu kaleciyi de geçip ağlarla buluşmak üzereyken, Kaptan Cüneyt uçarak topu çizgi üzerinden kafayla kornere attı ve gemisini kurtardı.

64. dakikada Oratcasporlu Cemil’in şutu az farkla üstten auta gitti. Aut atışından gelen topla şık çalımlarla ceza sahasına giren Cüneyt, topa kötü vurunca, takımını 2. Golden etti.

68. dakikada Yasin ve Orhan’ın çok güzel paslarla rakip ceza sahasına taşıdığı top en son Hakan Doğan’ın önünde kaldı. Hakan topa abanınca top üstten auta gitti.

70. Dakikada Ortacasporlu Emre rakibine sert girince, Hakem Enes Kompara direk kırmızı kart göstererek Emre’yi oyundan ihraç etti. Bu dakikada Uşaksporlu taraftarla karşı açık tribünde yumruklaşmaya başladı.

75. dakikada Yusuf’un sert şutu çizgi üzerinde bulunan Mehemt Akif’in diizne çarpınca, Ortacaspor beraberlik sayısını kaydedemedi. 5 dakika uzayan maç, ev sahibi UTAŞ Uşakspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maç sonrası Ortacasporlu bir futbolcunun UTAŞ Uşaksporlu Salim’e tekme attığı iddiası ortalığı karıştırdı. Ortacasporlu futbolcularla, UTAŞ Uşakspor yöneticileri, birbirlerinin üzerine yürüdü. Polisin araya girmesi ile olası bir kavga büyümeden sona erdi.

Editör: TE Bilişim