Özkan Yalım, Uşakspor’u almadı! “Ben iş insanıyım” diyerek ağız değiştirdi Özkan Yalım, Uşakspor’u almadı! “Ben iş insanıyım” diyerek ağız değiştirdi
Türkiye Futbol Federasyonu'nun UTAŞ Uşakspor ve Ödemişspor maçıyla ilgili kararına Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tepki gösterdi. UTAŞ Uşakspor'un hakkının yendiğini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 50'inci yılında şampiyonluğu hedefleyen ve uğurda büyük emekler veren takımın hakkını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Başkan Cahan, konuyu tahkim kuruluna taşıyacaklarını belirterek, "Alınan karar, sadece Uşak'taki değil, ülke genelindeki futbolseverleri şok etmiştir. Kendi sahasında galipken, rakip takımın tahrik ve eylemleri nedeniyle çıkan olaylar nedeniyle, UTAŞ Uşaksporumuzun böyle bir cezaya çarptırılması, gerek hukuk ve gerekse vicdani açıdan doğru değildir. Uşak adına bu işin takipçisi olacağım ve takımımızın hakkını aramak için gerekli hukuk mücadelesini başlatacağım" dedi. 

OTORİTELER DE UTAŞ UŞAKSPOR 'MAĞDUR' DEMİŞTİ
Konunun daha önce Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol'da gündeme geldiğini ve otoritelerin net görüntülerle, Uşakspor'un haklılığını ifade ettiğini kaydeden Başkan Cahan, "Futbolun otorite sayılacak isimleri, görüntüleri inceledi ve takımımızın haksızlığa uğradığını ve hakkının bir an önce teslim edilmesi gerektiğini savundu. Biz ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı bazında da bir dizi girişimde bulunduk ve disiplinle ilgili kurullara olayların sebebinin Ödemişli futbolcular olduğunu bildirdik. Türkiye'nin saygın futbol adamları, bizim haklı olduğumuzu söyledi, fakat yine de takımımız aleyhine karar çıktı. Bu kararla sadece UTAŞ Uşakspor değil, Türk futbolu linç edilmiştir" diye konuştu. 

YIL 50 HEDEF BELLİ
UTAŞ Uşakspor'un bin bir emekle ayakta kaldığını ve mücadele ettiğini dile getiren Nurullah Cahan, "Bunca emeklerin boşa gitmesini istemeyiz. Çünkü, bu şehir bu takıma inandı ve arkasında dimdik durdu. Şimdi birlik ve beraberlik içinde hakkımızı arama zamanıdır. Yıl 50 hedef belli dedik ve şampiyonluğu hedefledik. Uşak'ı bu hedefinden hiçbir güç alıkoyamayacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilişim