Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri
 Hafta sonu Muğla’da oynanan Muğlaspor ve UTAŞ Uşakspor Bölgesel Amatör Lig 10. Grup müsabakasının devre arası ve maç esnasında yaşananlar olayların ardından UTAŞ Uşakspor Yönetimi açıklama yaptı. Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Muğlaspor için hayati önem taşıyan karşılaşmayı 3-2 ev sahibi takım kazanırken maçtan sonra Uşak’a dönen UTAŞ Uşakspor yönetimi ve oyuncular maçın başından sonuna kadar yaşanan olayları basınla paylaşarak Muğlaspor Teknik Direktörünü, Kulüp Başkanını ve Kulübü Federasyona şikayet ettiler.

"MUĞLA'DA CANIMIZI ZOR KURTARDIK"
UTAŞ Uşakspor yönetimi yaptığı açıklamada Muğla'daki maçta adeta canlarını zor kurtardıklarını gerek güvenlik güçlerinin gerekse diğer görevlilerin olayları görmezden geldiğini iddia ederek; “Ligin ilk yarısında kendi evimizde çiçeklerle karşıladığımız ve mağlup olduğumuz karşılaşma sonrası tebrik ederek Uşak’tan uğurladığımız Muğlaspor Kulübü aynı nezaketi hafta sonu oynanan karşılaşmada göstermediği gibi Muğla’dan canımızı zor kurtararak kentimize dönebildik. Maçtan önce kulüp yöneticilerimize protokol tribününde yer ayrılmadığı için yöneticilerimiz rakip tribün yerine Muğlaspor taraftarlarının arasına sokularak sürekli küfür ve tacize mahsur bırakılmışlardır. Maçın oynandığı statta yeterli güvenlik önlemi olmaması ve tribünle sahayı ayıran tellerin bulunmamasından dolayı yedek kulübemize kadar gelen Muğlaspor taraftarları sürekli tacizde bulunarak yedek kulübemizde arbedeler yaşanmıştır. Muğlaspor’un teknik direktörü Gürkan Ferhatoğlu cezalı olmasına rağmen maç boyunca oyuncu tünelinin girişinde durarak maça ve oyuncularına bir fiil müdahalede bulunurken, 0-0 biten ilk yarının ardından soyunma odasına giren oyuncularımıza ağza alınmayacak küfürlerle birlikte kalecimiz Abdülkadir Erdoğan’a yumruk ve tekme atarak merdivenlerden düşürüp kolunun kırılmasına neden olmuştur" açıklaması yapıldı.

"OLAYLARA GÜVENLİK GÜÇLERİ SEYİRCİ KALDI" 
Gerek yapılan hakaret ve küfürlere gerekse kalecilerinin düşürüp kolunun kırılması olayına güvenlik güçlerinin seyirci kaldığını ifade eden UTAŞ Uşakspor yönetimi açıklamasında; "Kolu rakip takımın yöneticileri tarafından kırılan kalecimiz maçın 2. yarısına çıkamamıştır. Kalecimiz Muğla Devlet Hastanesine ambulans yerine yönetici bir arkadaşımızın aracıyla götürülmüştür. Yapılan tetkiklerde ise kalecimiz Abdülkadir Erdoğan’ın kolunda bir kırık bir de çatlak meydana geldiği için alçıya alınmıştır. Karşılaşmanın ikinci yarısının başında bulduğu gollerle takımız 2-0 öne geçtikten sonra tribünlerden yedek kulübemize adete yabancı madde yağmuru yaşanırken, Muğlaspor Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu yasak olmasına rağmen maç esnasında sahaya girip yedek kalecimize yine ağza alınmayacak küfürler sarf ederek bir yöneticiye yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Tüm bu yaşananlara saha komiserinin, gözlemcinin ve dördüncü hakemin seyirci kalması cabasıdır. 90. Dakikada 2-2 devam eden maça orta hakem 6 dakika uzatma verdikten sonra 10. Dakikaya kadar sürdürmesi ve tam bu dakika Muğlaspor’un gol atması üzerine karşılaşma sona ermiştir. Nihayetinde ekmeğini kalecilikten kazanan bir kalecimizin kolu kırık, darp olmuş bir çok oyuncumuz ve spor tarihine kara leke sürülen bir karşılaşmanın ardından bu açıklamayı yapmak zorunda kalmış bulunuyoruz. Kalecimiz Abdülkadir Erdoğan’a acil şifalar dilerken bu yaşananların tekrar etmemesi, sporun kardeşlik dostluk olduğunu Muğlaspor camiasına hatırlatarak kendilerini kınadığımız gibi yaşananlarla ilgili gerekli resmi işlemleri başlattığımızı kamuoyuna bildirmek isteriz.” ifadelerine yer verdi. 

"HERKES ÜZERİME SALDIRDI"
Maçın devre arasında uğradığı saldırı sonucu kolu kırılan ve ikinci yarıda oynayamayan UTAŞ Uşakspor Kalecisi Abdülkadir Erdoğan kolunun alçısı ile yaptığı açıklamada "Devre arasında soyunma odasına giderken Gürkan Hoca tünelin ağzında bekliyordu. Levent arkadaşımız soyunma odasına giderken arkasından Muğlasporlu topçulardan 3-4 kişi koştu. Ben de onu gördüğüm için arkadaşıma doğru koşarak gittim. Tünelin içerisinde girerken Gürkan Hoca bana ağza alınmayacak küfürler etti. Daha sonra yumruk attı ben merdivenlerden kaçarken arkamdan tekme attı. Yere düştüğüm zaman elim 2 yerden kırıldı. Bu arda içeri giren bütün Muğlasporlu oyuncular üzerime çullandı. Polisler de çok güzel bir şekilde benim dövülmem için önlerini açtılar. Sonuç olarak durumumu görüyorsunuz" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim