Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor
  Vali Seddar Yavuz, Özel Sporcular Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen bölge şampiyonasında madalya kazanan engelli sporcuları makamında kabul etti. 
Özel Sporcular Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen bölge şampiyonasından 8 birincilik, 2 ikincilik, 1 de üçüncülük derecesi elde eden engelli sporcular, başarılarını Vali Yavuz ile paylaştı.
Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile sporcuları kabul eden Vali Yavuz, Türkiye'de son yıllarda özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çok önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirterek, sporcuların kazandıkları başarıların da bunun en güzel örneği olduğunu söyledi. Yavuz, ülkelerin gelişmişlik seviyesinin sadece sanayileşme ile değil toplumun dezavantajlı kesimlerine yapılan hizmetler ve onlara sağlanan imkânlarla da ölçülmesi gerektiğini belirterek, “Son yıllarda ülkemizde artan bir ilgiyle dezavantajlı gruplara yönelik olmak üzere; özellikle engellilere, yaşlılara, dul ve yetimlere, şehit ve gazi ailelerine çeşitli imkanlar sunulmakta, hayatın artık ayrılmaz bir parçası haline getirerek engellilerimizin evde hapsolmaktan çıkartıp toplumun bir parçası haline getirmek için ciddi politikalar, imkanlar ve fırsatlar sunmaktadır. Bugün gördüğümüz başarı bunun bir yansımasıdır” dedi.
Bölgeler arası yapılan yarışmalarda sporcuların fevkalade üstün bir başarı gösterdiğini belirten Vali Seddar Yavuz, “8 Altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplamda 11 madalya kazanmışlardır. Bu dereceler ilimiz için önemlidir zira nüfus açısından en küçük illerden biri olan Uşak adına elde edilen bu başarının altının çizilmesi gerekir. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi, kurum müdürlerimizi ve sporcularımızı kutluyorum. Özellikle Uşak’ta dezavantajlı grupların yanında daha fazla yer alacak, onların sorunlarını çözme konusunda çaba sarf edeceğiz. Engelleri kaldırıp engelsiz bir yaşam için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim