Uşak Port
19 Mayıs 2012 Cumartesi
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uşak hamleyi büyük yaptı!
25 Ocak 2012 Çarşamba 18:31

Uşak hamleyi büyük yaptı!

Uşak Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bir yeni bölüm ve dört anabilim dalı açıldı.

 

Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran’ın yaptığı açıklamaya göre Fen Edebiyat Fakültesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Genetik Anabilim Dalı, Gen Mühendisliği Anabilim Dalı ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nın açılma kararı Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK)  tarafından onaylandı.
 

Gelecek eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak bölümlerin öneminden bahseden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Dalkıran konuşmasında şunları söyledi: “ Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü açma amacımız genetik ve biyoteknoloji alanında eğitim ve araştırma yaparak, uluslararası düzeyde bilim adamı yetiştirmektir. Bu bölümden mezun olanlar hastanelerde, sağlık koruma enstitülerinde, ıslah merkezlerinde, ilaç endüstrisinde görev alır ve laboratuarlarda özellikle hücrelerin incelenmesi, genetik yapısının özümlenmesi ve iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yaparlar. Bu bakımdan Fen Edebiyat Fakültemizde Biyoloji ve Genetik Bölümünün açılması önemlidir”
 

Uşak Üniversitesi olarak hem şehrin hem de ülkemizin ihtiyaç duyduğu, nitelikli bireyleri yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Sayın Dalkıran yeni açılan fakülte ve bölümlerle gelecek üç yılda öğrenci sayısını 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
 

YORUMLAR
HOCA NEDİR ?
ÖZKAN AK
Camidemiyiz arkadaş ? Bu nasıl bir başlıktır ? Genel olarak hoca deselerde, siz yazılı görsel basında bari düşmeyin bu hataya.. ÖĞRETMEN KELİMESİ OLARAK DEĞİŞTİRİN LÜTFEN!
26 Ocak 2012 Perşembe 14:29
ÜYE İŞLEMLERİ