

Uşak'ta vekillik yarışı!
UŞAK PORT KULİS
2011 seçim yılı olacak. Genel seçimlere çok az bir süre kala partilerin içinde seçim hazırlıkları başladı.
Şimdilik TBMM’de grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP teşkilatlarında yaptığımız kulislerde milletvekilliklerine kimlerin aday olacağı ve kimlerin istenip istenmediğini araştırdık.
Yaptığımız görüşmelerde en çok aday adayının AK Parti ve CHP’de olacağını gördük. AK Parti’de ismi geçenlerin arasında ünlü simalar var. CHP'de seçime yeni ve halka yakın ve halk tarafından sevilen bir isimle girme isteği ile ön plana çıkıyor. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı ihraç talebiyle partiden istifasını isteyen ve bağımsız kalmasını sağlayan MHP’de ise milletvekilliği adaylığı gündemde pek fazla yok.
İşte Uşak’taki seçim kulusleri:
AK PARTİ’DE ADI GEÇENLER
Şu anda Mustafa Çetin ve Nuri Uslu’nun milletvekili olarak görev yaptığı AK Parti’de aslen Uşak Eşmeli olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve divan edebiyatı üzerine yaptığı araştırmalar ile ülke genelinde tanınan ünlü yazar Prof. Dr. İskender Pala’nın isimleri aday adaylığı için konuşuluyor. Mustafa Çetin ve Nuri Uslu’nun da yarışta yeniden var olacağı konuşuluyor. 2002’de milletvekili seçilen Alim Tunç, eski İl Başkanlarından Recep Gümüş, İl Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker ve Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Güneş, Belediye Meclis Üyesi Dr. Erol Uysal'ın da aday adayı olmaları bekleniyor.
CHP’DE ADI GEÇENLER
CHP’de aday adaylığından çok seçimlere yeni bir isimle girmek ve daha çok oy alma talepleri ön plana çıkıyor. Halkın seveceği ve sorunlara duyarlı bir ismin CHP'den aday olması halinde partinin 2 milletvekili çıkaracağı sık sık dile getiriliyor. Eski SSK Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Gilim, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mustafa Aydın, Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı İ. Azmi Yılancıoğlu, Beyhan Demirel ve Mehmet Durgut’un aday adayı olması bekleniyor.
MHP’DE ADI GEÇENLER
Daha önceki seçimlerde aday olan İl Başkanı Metin Deniz Savaş ve Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkuk’un adaylık yarışında olması bekleniyor. MHP’de yaşanan sanıcılı dönemin genel seçimler öncesi kimin aday olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor.



Facebook
Google
Yahoo
Digg
Del.icio.us
Twitter







