

Uşak'ın suyu tertemiz çıktı!
Uşak'taki içme suyuna Sağlık Bakanlığı'nda onay çıktığı belirtildi..
Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’nün belirlediği, Uşak’taki tüm içme suyu temin noktalarını içeren ve Çevre Sağlık İl Müdürlüğü elemanlarınca her noktadan 4 mühürlü numune kabıyla alınan içme suyu, Ankara’da bulunan Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıhssıhha Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi.
BAKANLIK UYGUN BULDU
Uşak Belediyesi'nde yer alan duyuruya göre, Hıfzıssıhha laboratuvarlarında 7 ayrı noktada 78 adet biyolojik ve kimyasal parametrede yapılan inceleme sonucu, numune sonuçlarının 17 Şubat 2055 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun bulunduğu belirlendi.
SAĞLIĞA OLUMSUZ ETKİSİ YOK
Uşak’taki içme ve kullanma suyunun insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir içeriğe sahip olmadığına dair rapor, Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıhssıhha Enstitü tarafından Uşak Belediyesi’ne gönderildi.



Facebook
Google
Yahoo
Digg
Del.icio.us
Twitter







