Üç üniversite okudukitabını yaptı

Uşak’ta 59 yaşındaki Mehmet Sezai Keyvanoğlu edebiyat sevgisi nedeni ile geçmişte üç üniversitede eğitim alırken üniversite eğitimlerinin bitmesinden sonra baba mesleği olan saatçilikte kitap yazarak başarılı oldu.

Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?

Keyvanoğlu henüz gençlik yıllarında çok sevdiği edebiyatın içinde olmak için önce yüksek öğretmen okulunu bitirmiş. Buradaki eğitiminin ardından ise İstanbul Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdikten sonra bununla da yetinmeyerek 1975 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde eğitim almış ve birinci yılında bırakmış. Çok sevdiği edebiyata okul bittikten sonra başlayamayan Keyvanoğlu baba mesleği olan saatçiliğe başlayarak mecburen ticarete atılmış. Keyvanoğlu uzun süren ticaret yıllarında ise edebiyat ile yakın olmaya çalışsa ve kitap yazmak istese de buna iş hayatı ve zaman yetmemiş. Tüm bu yaşadıklarının ardından Keyvanoğlu edebiyata olan sevgisini son 4 yılda pekiştirerek şiir kitapları yazdı.

Edebiyat sevgisi 3 üniversite okuttu

Edebiyata olan ilgisinin aklının erdiği dönemlere dayandığını ifade eden Keyvanoğlu, “  küçüklüğümden bu yana edebiyata çok büyük bir ilgim oldu. Bu ilgim nedeni ile geleceğimi henüz küçük yaşlarda çizmiştim. Lise öğrenimimin ardından Yüksek öğretmen Okulu’nu kazandım ve burayı bitirdim. Fakat içimdeki bu aşk ile istediğimin daha iyisinin olduğunu ve sevdiğim alanı okumam gerektiğini düşündüm. Bu nedenle girdiğimi sınavların neticesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni kazandım. Okulumu başarı ile bitirdikten sonra mecburen baba mesleğime dönmek zorunda kaldım. Çünkü bize babamızdan miras kalan saatçilik işini yürütmek zorundaydım. Okulu bitirmeme rağmen bu işi yaptım. Aslında saatçilik işini de seviyordum. Fakat hala içimde edebiyata olan sevgi vardı ve giderek büyüyordu. Tekrar sınavlara girerek bu defa da Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü’nü kazandım. Fakat bir yıl okuduktan sonra çok sevdiğim edebiyatla alakası olamayacağı için bırakmak zorunda kaldım. Ondan sonra da saatçilik mesleğine devam ettim” dedi.

Öğretmenlik için değil, edebiyat sevgisi için

Baba mesleğini devam ettirmek zorunda olduğu için saatçilik mesleğine devam ettiğini ifade eden Keyvanoğlu, “ Ben saatçiliğe yıllarca devam ettim. Belki de içinde bulunduğum meslek nedeni ile zaman kavramını ve buna bağlı olarak da sabrı öğrendim. Ama yine de faal olarak içinde olamasam da edebiyat ile ilgili her şeyi takip ettim. Yeni çıkan kitapları hep okudum. Zaman geçtikten sonra yaşım ilerledi ve artık hayata dair en büyük isteğimi yapmak istedim. Çünkü okuduğum okulları öğretmenlik yada memuriyet için okumamıştım. Çok sevdiğim edebiyatı devam ettirmek için okumuştum. Şu an çalışmalar yapmak beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Uşak’ta edebiyata ilgi az

Uşak’ta sanata gereken değerin verilmediği kaydeden Keyvanoğlu, “ İlimizde sanatla ilgili faaliyetlerin az olduğunu ve sanata gereken ilginin verilmediğini düşünüyorum. Hemen yakınımızda olan ve Kütahya iline bağlı olan küçük Simav ilçesinde bile bizden fazla sanatsal etkinlik yapılıyor. İlimizde de sanatçıya destek verilmesi gerekmektedir” dedi. 

Editör: TE Bilişim