Gökçeada Mezunları 44 yıl sonra buluştular

Gökçeada Atatürk Öğretmen Okulu mezunu olan 6-A sınıfı 44 yıl sonra Uşak’ta bir araya geldi.  Aynı sınıf mezunu Uşaklı gazeteci Erkin Sarıoğlu’nun organize ettiği toplantıda aynı dönem mezunları birbirini tanımakta zorluk çekerken, duygu dolu anlar da yaşadılar.

1969-1970 yılında okuldan mezun olduktan sonra bir daha görüşme fırsatı bulamayan eski arkadaşlar, geçtiğimiz hafta Uşak’ta bir araya gelerek hasret giderdiler. Aynı dönemde mezun olan Uşak Yeşil Banaz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erkin Sarıoğlu tarafından organize edilen toplantı, Uşak Öğretmen Evinde gerçekleştirildi.  Erkin Sarıoğlu tarafından verilen yemeğe, Uşaklı ozanlar, Mustafa Çobanoğlu ve Mehmet Karadedeli sazları ve türküleriyle renk kattı.

Toplantının en ilginç yönü,  aradan geçen uzun zaman nedeniyle aynı dönem mezunlarının birbirini tanıyamaması oldu. 44 yıl sonra bir araya gelen 6-A sınıfı mezunları, eski anılarını paylaşarak mutlu bir gün yaşadılar.

UŞAK’I TANIDILAR

Uşak Fen Lisesi öğrencileri şehit yakınları ve gazilerle buluştu Uşak Fen Lisesi öğrencileri şehit yakınları ve gazilerle buluştu

44 yıl sonra mezun olduğu arkadaşlarını arayıp tek tek bulan Erkin Sarıoğlu, “Yıllardır birbirini görme fırsatı bulamayan 40 mezundan 30’u davetime katıldı. Beni kırmayan dönem arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıoğlu, “Yemekte Uşak’ın saygın ve değerli iki ozanı Sayın Mustafa Çobanoğlu ve Sayın Mehmet Karadedeli, Uşak yörensinin türkülerinden örnekler sunarak kültürümüzü arkadaşlarıma tanıttıkları gibi, eğlenmelerine de vesile oldular. Bu iki ozanımıza da çok teşekkür ederim. Programımızın gündüz bölümünde de, Uşak kent Müzesi ve Ulubey Kanyonları’nı gezdik. Böylece her biri başka illerden Uşak’a gelen arkadaşlarım, Uşak hakkında da fikir sahibi oldular ve Uşak’ı tanımış oldular. Hepsi çok mutlu olarak, yeniden bir araya gelmek dileği ile ilimizden ayrıldılar” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilişim