Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü
USAKPORT.COM / ÖZEL //

Uşak’ta fazla öttüğü gerekçesiyle zabıtaya şikayet edilen Alyanak isimli horoz, 8 tavukla birlikte bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı. 
Uşak’ta komşuların şikayeti üzerine, başka bir bölgeye götürülme veya kesilme cezası istenen ve medyada geniş yer bulan Alyanak isimli horoz için kesin karar verildi. Geçtiğimiz Cuma günü, Uşak Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, horozun sahibi 62 yaşındaki Dursun Türkcan’a son uyarıyı yaptı. 
    Bunun üzerine bir karar veren Dursun Türkcan, gözü gibi baktığı horozu Alyanak’ı kümesindeki 8 tavukla birlikte Merkeze bağlı Elmacık köyündeki bir tavuk çiftliğine verdi. 



    Yaklaşık 1 yıl önce İzmir’den yüklü bir miktar para vererek satın aldığı ve İsveç brahma (light brahma) cinsi horozu Alyanak’tan ayrıldığı için üzgün olduğunu söyleyen Dursun Türkcan, “Komşumuz şikayetlerini artırdı ve zabıta ekipleri de gerekli uyarıları yaptı. Horozumu ya kesecektim ya da başka bir yere gönderecektim. Buraya bu konuyla ilgili kim geldiyse, hepsi güzel bir horoz olduğunu ve kesilmesini ifade etti. Bende aynı düşüncedeydim ve Elmacık köyünde bir tavuk çiftliği sahibi, horozuma talip oldu. Ben de kesmektense, uzaklaştırmayı doğru buldum” dedi. 



    “Alyanak’ın yabancılık çekmemesi ve buradaki tavukların horozsuz kalmaması için 8 tavuğu da gönderdim” diyen Dursun Türkcan, “Umarım yeni çiftliğinde gönlünce doya doya öter” ifadesini kullandı.     Uşak Atatürk Mahallesi’ndeki bir kümesin horozu olan Alyanak’tan mahalle sakinlerinden A.Ö. şikayetçi olmuş ve 25 Mayıs 2017 Perşembe günü zabıta ekipleri, uyarı cezasında bulunmuştu. Alyanak, söz konusu şikayetten 10 gün sonra sürgün edildi. 
 
Editör: TE Bilişim