UGD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 UGD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Kılınç, mesajında: “Atatürk’ün Samsun’a çıkarak ulusal kurtuluş mücadelesini başlattığı tarih olan ve bu amaçla Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bu özel günün ülkemiz ve gençlerimiz için daha güzel yarınlara vesile olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.

Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.  Kılınç, “Bundan 97 yıl önce yokluk ve sefalet içinde yaşayan Türk Milleti, Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak bastığı gün, bağımsızlık meşalesini yakmış, esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya ispatlamıştır” dedi.

 “İSTİKLALİMİZİ ULU ÖNDER’E VE GENÇ ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ” 

 Kılınç, kutlama mesajına şu sözlerle devam etti: “Bizler, istiklalini gencecik şehitlere borçlu bir milletiz. 96 sene önce, müthiş bir hızla şahadete koşan gençler sayesinde bir hayatımız oldu. İstiklal Harbi’nde gençlik, makineli tüfekleri yendi. Gençlik, bize karşı birleşmiş büyük orduları alt etti. Gençlik, ümitsizliği kovdu, çaresizliği aştı, korkuyu tuzla buz etti.

Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi! Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi!

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda bu kadar önem taşıyan ve Cumhuriyetimizin temel taşı olan 19 Mayıs 1919’u, ülkenin geleceğinin teminatı olan sizlere armağan etmekle, ülke geleceğindeki yeriniz ile birlikte gençlere verdiği önemi göstermiştir. Ulu Önder Atatürk bugünün tarihinde yatan anlamını daha iyi idrak edebilmeniz için, temelinde dostluk, barış, sevgi ve kardeşlik duyguları taşıyan spor ile bütünleştirip bayrama dönüştürerek sizlere armağan ederken, bütün insanlık âlemi ile dünyaya mesaj vermiştir. Türkiye’de genç olmakla, dünyanın herhangi bir ülkesinde genç olmak aynı şey değildir. Bu ülkenin gencecik bir kumandan ve ilim irfan ehli gencecik bir ordu tarafından kurulduğunu asla unutmuyoruz. Bu nedenle, gençlerimize yüz yıllık, bin yıllık bir minnettarlık ve sonsuz bir hürmetle bakıyoruz. Çünkü onların gözlerindeki pırıltı, Türkiye’yi aydınlatan güneşin ışığını yansıtıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın ulusumuza kutlu olsun.” 

Editör: TE Bilişim