Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz? Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz?
 Bir dizi açılış için Uşak’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Uşak Belediyesi’nin kentte ilk defa gerçekleştirdiği vatandaşla sahur programına katıldı. Uşak Belediyesi’nin Ata Park’taki iftar programına katılan Bakan Eroğlu, yaklaşık 5 bin vatandaşla birlikte sahurunu yaptı. 
Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş ve protokol üyelerinin de yer aldığı sahur programından önce, kente 42 milyon değerindeki 4 tesisin temel atma ve 2 tesisin açılış törenini gerçekleştiren Bakan Veysel Eroğlu, Dokuzsele deresindeki ıslah çalışmasının bu yıl tamamlanacağını ve derenin su sıkıntısı yaşamaması için Sorkun Göleti’nin yapımı için gerekli talimatları verdiğini söyledi. 


DOKUZSELE’Yİ BESLEYECEK KAYNAK 
Dokuzsele deresinin yıl sonuna kadar ıslah edileceğini ve kent halkının hizmetine sunulacağını belirten Bakan Eroğlu, derenin yıl boyunca su ile kaplı olması için bir gölet yapacaklarını belirtti. Bakan Eroğlu, “Uşak Belediyesi ve DSİ’nin ıslah çalışmasını sürdürdüğü Dokuzsele çayındaki çalışmalar tamamlanmak üzere. Dokuzsele’de yıl 12 ay su olması ve güzel bir görüntü sağlanması için bir baraj büyüklüğünde bir gölet yapımına karar verdik. Önümüzdeki günlerde Sorkun göleti için çalışmalar başlayacak” dedi. 


Ulubey Kanyonlarının milli park olması için hazırlıkların başladığını ve Taşyaran Vadisi’nin tabiat parkı olacağını anlatan Bakan Eroğlu, ilerleyen günlerde kentte 120 milyonluk 18 yeni yatırımların hayata geçeceğini belirtti. Bakan Eroğlu, bal üreticilerine de seslenerek, “Ormanı istediğiniz gibi kullanın ve bal üretimini gerçekleştirin. Uşak’ın doğası ve havası bal üretimi için birebir. Önceleri balcılara orman yasağı vardı ve buna neden olan bir kanun olduğunu gördük. Sonra genelge yayınladım ve ormanları bal üreticilerine sonuna kadar açtım” diye konuştu. 


UŞAK BELEDİYE BAŞKANI: UŞAK HER GÜN GELİŞİYOR
Programda bir konuşma yapan Uşak Valisi Ahmet Okur, yapılan çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Ahmet Okur, “Uşak tarihi eski medeniyetlere dayanan bir yerleşim merkezi olan bir İldir. Banaz bölgesinde yapmış olduğumuz tespitlere göre belki bilinen insanlık tarihinin 7000 – 8000 yıllık mazisinin ötesinde 320.000 – 350.000 yıllara varan bir tarihin izlerine rastlamış durumdayız. Uşak ili çok yakındaki Osmanlı medeniyetlerinin de eserlerini taşıyan, mazisinde 7 - 8 tane tespit edebildiğimiz antik kenti bulunduran ama yüz üstüne çıkartılmamış eserleriyle gerçekten gizli bir hazine gibi keşfedilmeyi bekliyor” dedi. Uşak’ın her gün geliştiğini ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Dokuzsele ıslahı ve kentsel dönüşümün eşgüdümlü devam ettiğini ve yıl sonunda tamamlanacağını bildirdi. Başkan Cahan, “Altyapı ve üstyapıdaki çalışmalarımız sürüyor. İlimiz her geçen gün kabuğunu kırıyor ve yepyeni bir Uşak oluşuyor. Bu çalışmalarımızda en büyük destekçilerimizden birisi de Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’dur. Uşak’ın 4’üncü milletvekili ve bakanıdır. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 


UŞAK BELEDİYESİ KENTTEKİ 5 BİN KİŞİYE SAHUR VERDİ
Konuşmaların ardından kentteki yapılan ve önümüzdeki günlerde inşaat aşamasına geçilecek olan yeni tesislerin açılış ve temel atma töreni gerçekleşti. Temel atma töreninin ardından Uşak Belediyesi, Ata Park’ta bulunan 5 bin kişiye sahur yemeği verdi. Bakan Veysel Eroğlu, Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti İl Başkanı Servet Kuş da vatandaşla birlikte sahur yaptı. Bakan Eroğlu, sahur programının ardından Ankara’ya gitti. 

Editör: TE Bilişim