Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?
Uşak Belediye Meclisi, Sarı Basın Kartı sahiplerinin aldığı ücretsiz otobüs taşıma kartlarını iptal etti. Otobüsçülerin para kazanamıyoruz şeklindeki sitemleri üzerine konu Belediye Meclisi'ne geldi. Uşak Belediye Meclisi, sarı basın kartı, zabıta ve polis memurlarının kullandığı basın kartlarını iptal etti. Kentte 30 adet sarı basın kartı sahibi olduğu belirtildi. Öte yandan Uşak Belediyesi'nin verdiği ücretsiz indirimli basın kartı uygulamasının Başbakanlık Basın ve Enformasyon Kurumu'nun verdiği kartların dışındakiler için de geçerli olduğu öğrenildi. Türkiye'deki bütün belediyeler, Başbakanlık Basın ve Enformasyon Kurumu'nun verdiği kartları baz alıyor. Bunun dışındaki kartlar kabul edilmiyor. Uşak'ta sarı basın kartı sahibi sayısı ilçeler de dahil 20'yi geçmiyor. Sayılan isimlerin büyük çoğunluğu kendi otomobiliyle gidip geliyor. 

BAŞBAKANLIK BASIN VE ENFORMASYON KURUMU BAZ ALINMALI
Öte yandan gazeteciler, kurumun verdiği ücretsiz ulaşım ve diğer hizmetlerde Başbakanlık Basın ve Enformasyon Kurumu'nun verdiği kartı baz almasını istiyor. Basın trafik kartında da Başbakanlık Enformasyon Kurumu'nun verdiği liste baz alınmalı. Çünkü basınla ilgili akreditasyonu sadece bu kurum yapıyor. 

Editör: TE Bilişim