Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü
Makedonya kralı Büyük İskender tarafından kurulduğu bilinen, tarihi M.Ö. 3'üncü yüzyıla dayanan Blaundus Antik Kenti'ndeki kale, tiyatro, stadyum ve kaya mezarlarının ortaya çıkartılması için geçen yıl başlayan kazı çalışmalarının, 2019 dönemi kazılarına başlandı.Kazı çalışmalarının açılışı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcıları Meral Batı Demirbaş ile Ömer Kalaylı, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şerif Söyler, Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Can ve kazı ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.


“Uşak tarihi ve arkeolojik olarak zengin bir potansiyele sahiptir”

Açılışta kazıyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Can, Blaundus Antik Kenti’nde yapılacak çalışmaların, tarihin önemli bir parçasına ışık tutacağına vurgu yaptı.
Rektör Savaş kazıyla ilgili yaptığı açıklamada, Uşak’ın tarihinin açığa çıkarılmasının önemli olduğuna değinerek, Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümünün konuyla ilgili birçok proje yürüttüğünü belirtti. Prof. Dr. Savaş, “Uşak tarihi ve arkeolojik olarak zengin bir potansiyele sahiptir. Uşak Üniversitesi olarak, Uşak ilinin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması adına yapılan çalışmaların içinde yer alıyoruz. Arkeoloji Bölümü öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz bu çalışmaların içinde yer alıyor. Başta Uşak Valiliğimiz olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Arkeoloji Bölümü öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Editör: TE Bilişim