Eski Yunan mitolojisinden kopup bugünlere kadar gelen Burdur; adeta cennet olarak bilinen bir yer olmaya devam ediyor. Tarihi çok eskilere kadar dayanan Burdur hem tarihi güzellikleri hem de yemekleri ile herkesi mest etmeye devam ediyor. Köklü bir kültürü, doğal lezzetleri sayesinde adeta Burdur’a gelen herkesin nefis yemekleri tatmadan gidemeyecekleri kadar özel bir yer olmaya devam ediyor.

Tüm eşsiz lezzetleri ile dikkatleri çeken Burdur yemekleri, ülkemizin dört bir yanına kadar yayılmaya devam ediyor. Burdur meşhur yemekleri konusunu anlatmaya kalksak adeta sayfalar yetmez. Sizler için en bilindik ve herkesin en vazgeçemedikleri yemekleri anlatacağız.

Burdur’un Akıllara Durgunluk Veren Lezzetleri

Burdur’un akıllara durgunluk veren lezzetleri adeta ülkenin dört bir yanına yayılmaya devam ediyor. Hem protein, hem karbonhidrat hem şeker ihtiyacını tek bir lezzette karşılayacak kadar özel lezzetler kültüre daha farklı bir hava katmaya devam ediyor.

Emek İsteyen: Gazel Böreği

Başrollerinde un ve nişastanın yer aldığı hamur ile açılan gazel böreğinin iç harcında yer alan patates, soğan ve kıymanın yanı sıra maydanoz çok farklı bir lezzet sunuyor. Eski zamanlardan bu zamanlara kadar yöremizin eşsiz lezzetlerinden bir tanesi haline almaya başlayan Kazel böreği, bazen yer ocaklarında bazen de odun ateşinde pişirilerek tüm lezzetlere daha iyi bir şekilde hissetmeyi sağlıyor.

Baharatlardan Uzak Kalan: Burdur Şiş

Diğer şiş kebaplardan oldukça farklı bir yapısı olan Burdur şiş oldukça sade güzelliğinin yanı sıra lezzeti ile de herkesi mest ediyor. İçerisine tuz dışında başka baharat atılmıyor olması ve kuyruk yağı ile verilen lezzet bir şişin ne kadar farklı bir halde olabileceğinin en özel kanıtı oluyor. Yanında tercih edilen pide ile de daha farklı lezzetlere ulaşmanın en güzel yanı oluyor.

Yemeyenlerin Pişman Olduğu: Burdur Usulü Testi Kebabı

Burdur usulü testi kebabını bugüne kadar tatmamış olan herkes adeta pişman oluyor. Her ne kadar birçok farklı yöreye özgü yemeklerden bir tanesi olsa bile Burdur’a özel olarak yapılan kebap daha da farklı bir hal alıyor. Dar ağızlı testilerde koyun etki ve yağlı kaburgalardan yapılan testi kebabının bir de kömür ateşinde ağır ağır bir şekilde pişirilmesinin yanı sıra yanında sunulan patlıcan ve patates adeta lezzetine lezzet katıyor. Bir yemekten daha başka ne beklenebilir ki?

Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz? Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz?

Tek Başına Ziyafet Sunan Çekme

Kuzunun o yumuşacık ve yağlı etiyle hazırlanan çekme yemeği Burdur sınırlarında en alası yapılıyor. Tek başına adeta ziyafet sunacak kadar farklı lezzetleri içerisinde barındıran çekme et suyu ve bol tereyağı ile sunulurken yanında tercih edilen pirinç pilavının birleşimi resmen hem doyuruculuğu hem de verdiği haz ile çok farklı noktalara getiriyor. Tarif sitesi üzerinden sizler için özel hazırlanan tarifler ile Burdur yöresine özel has lezzetlere ulaşabileceksiniz.

Editör: TE Bilişim