Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü
  USAKPORT.COM/// ÖZEL HABER///   Uşak'ta yaşayan Gülizar Çoker (62), çizdiği resimlerle bugüne kadar bir çok kuruma destek oldu ve hayatına ayrı bir anlam kattı. 
    Aslen Bulgar Türkü olan ve hayatının 20 yılını Avusturya'nın Viyana kentinde geçiren Gülizar Çoker, 30 ve 35 yaş döneminde başladığı resim çalışmalarına bir süre ara verdi. 45'inde tekrar resim üzerine çalışma yapmaya başlayan Güzilar Çoker, 2006 yılında hac vazifesini yerine getirmek istedi ve Kabe'den manevi anlamda çok etkilendi. 



    Hac'dan döndüğünde ilk olarak Kabe'nin yağlı boya resmini çizen Gülizar Çoker, Osmanlılar döneminde Haydarpaşa Garı'nın Medine'ye yapılan bir benzeri olan tren istasyonunu, Medine'nin genel görünümünü, Süleymaniye Camii'ni, Tac Mahal'i, Mostar Köprüsünü, doğup büyüdüğü Bulgaristan'ı ve hayalini kurduğu çok farklı manzara resimlerini tablolarına yansıttı. Ayrıca küresel ısınma ve dengeli beslenme temalı da sıra dışı çizgileri tuvale yansıtan Gülizar Çoker,  çizdiği resimlerle cami, okul ve diğer kurumlara katkı sağladı. Viyana'da toplumsal çalışmalar için yapılan kermeslerde tablolarının bir bölümü açık artırmayla satıldı ve elde edilen gelirler, cami ve okul gibi toplumsal alanlardaki ihtiyaçlar için kullanıldı. Guaj, akrilik, yağlı ve sulu boya bazında eserler ortaya koyan Gülizar Çoker, bugüne kadar Viyana'da tam 3 sergi açtı. Sergilerden birinin konusu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü oldu. 



GÜNE SPORLA BAŞLIYOR
    2 yıldır Uşak'ta yaşayan Gülizar Çoker, resim çizme tutkusunu burada da devam ettiriyor. Güneş doğmadan güne başlayan Gülizar Çoker, ilk olarak sabah sporunu yapıyor. Her gün 8.30 ile 9.30 arasında tempolu yürüyüş yapan Gülizar Çoker, bu sayede hayal gücünü genişlettiğini ve odaklanmanın daha kolay olduğunu ifade ediyor. Toprakla uğraşmasının icra ettiği sanatına katkısının yadsınmayacak boyutta olduğunu söyleyen Gülizar Çoker, "Bölme Değirmen Kahvaltı Evi adında bir yeme içme mekanını işletiyoruz ve yaz döneminde buradaki bahçede kendime oluşturduğum doğal bir atölyem var. Bahçede sadece resim yapmıyorum, aynı zamanda toprakla da haşır neşir oluyorum. Çiçek ve çeşitli sebzeleri ekiyorum ve onları büyütmek bana manevi anlamda büyük haz veriyor. Doğayı, tarihi ve manevi değerleri çok seviyorum ve eserlerimde ağırlıklı olarak bu konuları yansıtıyorum. Doğa resimlerim genelde hayalini kurduğum bir mekana dayanıyor. Çizgilerim, genel olarak düşünü kurduğum dünyayı yansıtıyor" dedi. 



    MEDİNE TABLOSU, VİYANA'DA ÇOK BEĞENİLDİ
    Viyana'daki çalışmalarına değinen Gülizar Çoker, şöyle söyledi: "Viyana'da tam 20 yılım geçti ve çok güzel dostlarım oldu. Hacca gittiğimde, Kabe'den çok etkilendim ve kutsal toprakları çok beğendim. Mekke ve Medine'nin doğal ve tarihi güzelliklerini de görme imkanı buldum. Hac dönümü ilk olarak Kabe'nin resmini çizdim ve Medine tablosunu da sonrasında tuvale yansıttım. O dönemde bulunduğum mahaldeki bir cami inşaatı ve eğitime destek için bir kermes yapıldı. Kermeste Medine tablosu açık artırmaya sunuldu ve 3 bin 800 euro gibi bir bedelle satıldı. Başka eserlerim de bin ila bin 500 euro gibi rakamlarla toplum yararına kullanılmak üzere satıldılar. Bu sayede yaptığım işin topluma bir yararı olduğunu gördüm ve çok mutlu oldum".



    UŞAK'TA DA SERGİLER AÇMAK İSTERİM
    Halen resme devam ettiğini kaydeden Gülizar Çoker, Uşak'ta da çeşitli sergiler açmak istediğini ve kurumların bu konuda destek olması gerektiğini söyledi. Çoker, "Türkiye çok güzel bir ülke ve sıcak insanların bulunduğu bir memleket. Kendi ülkemize de yararım dokunsun istiyorum. Bu nedenle Uşak genelinde de sergiler açma niyetim var. Tabii bunun için zaman gerekiyor" diye konuştu. 


 
Editör: TE Bilişim