Uşak Fen Lisesi öğrencileri şehit yakınları ve gazilerle buluştu Uşak Fen Lisesi öğrencileri şehit yakınları ve gazilerle buluştu
Uşak'ta 10 yıldır aktariye işiyle uğraşan Adem Acar kabak lifinden yapılan doğal banyo kesesi hakkında bilgiler verdi. Kabak lifinin son derece doğal bir kese aracı olduğunu belirten Acar kesenin düzenli olarak kullanıldığında selülitin azaltılmasında da faydalı olduğunu iddia etti. 
Aslen Konya Ereğlili olduğunu belirten Acar; "10 yıldır Uşak'tayım Aktarlık ile uğraşıyorum. Şifalı bitkiler üzerine, bitki bilimi üzerine. Mesleğimdeki bilgi ve birikimimde iddialı olan bir insanım. Bu meslekte 43 yıla dayanan bir temelim var, meslek bende dede mesleğidir, çocukluğumdan beri içinde yoğrulmuş olduğum bir meslek. Devlet kapısında ekstra işim oldu ama bu işi hiçbir zaman bırakmadım, aşık olduğum bir meslek haline geldi. Önceden Konya Ereğli'de faaliyet gösteriyorduk sonra Niğde, Aksaray'da bulunduk aynı meslek üzerine ama 10 yıldır Uşak'ta bir fiil bu işi yapıyorum." dedi.
"Türkiye'de en fazla Hatay'da üretiliyor"
Doğal kesenin Türkiye'de en fazla Hatay'da üretildiğini vurgulayan Acar;" Burada yetiştirilen ürünler daha dayanıklı ve uzun süreli kullanıma uygun çabuk eskiyip yıpranmıyor. Hatay kadar olmasa da iklimi oraya yakın olması nedeniyle Antep de kısmi olarak üretmekte. Uşak'ta da hobi olarak birçok insan bunu ekti ama oraları kadar randımanlı, kaliteli bir ürün alamadılar. Birkaç senedir de Çin'den ürün geliyor. Çin ürünü biraz daha samansı görüntüde. Elimizdeki ürün altı ay dayanıyorsa Çin ürünü iki ayda eriyor, özelliğini yitiriyor." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim