Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Ayakkabıcılar Çarşısı ve Çay Kenarı esnafı ile kahvaltıda buluştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Cahan, Ayakkabıcılar çarşısı ve çay kenarının bulunduğu bölgede yeniden yapılanmanın olacağını belirterek, “Bu bölge önümüzdeki günlerde yeniden cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Ayakkabıcılar Çarşısı ve Çay Kenarı esnafını kahvaltılı toplantısına katılan Nurullah Cahan, esnafın sorunlarını dinledi.  Uşak İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak’ın da katıldığı kahvaltıda çalışmalarla ilgili bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Burada esnaf olarak sizin düşünceleriniz ve önerileriniz nelerdir? Sizlerin derdini tasasını dinlemeye geldim. Burası yıllardır Uşak’ın kahrını çekti bu zamana kadar en güzel hizmeti vermeye çalışan esnafımız, bazı sorunlarla burun buruna geldi. Bu bölge Uşak’ın kalbi, fakat otopark ve ulaşım sorunları nedeniyle cazibesi düştü. İstiyoruz ki sizlerle beraber öncelikle bu pazar yerini görsel olarak düzenlememiz lazım. Burayı, dışarıdan gelen vatandaşın estetik olarak şık görmesi lazım. Dokuzsele Deresi’nde çalışmamız devam ediyor. Dokuzsele Deresi, yağmur yağdığında suyun geldiği, yağmadığında ise içerisinde pislik barındıran bir dere olarak karşımızda duruyor. Çöplükten başka bir şeye benzemiyor. Belediye olarak haftada bir kez temizlettiriyoruz. Ancak biz buraya bir türlü başka çözüm bulamadık. Biz geldiğimizde ilk olarak buraya müdahale ettik. Bu derenin Afyon’un Akar Çayı, Eskişehir’in Porsuk Çayı gibi olması için proje hazırlayıp Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’na sunduk. Proje rehabilite edildi ve uygulama aşamasına gelindi. Dokuzsele ıslah projemiz yılbaşına kadar uygulamaya geçecek” dedi.

Uşak’ta öğrenci ve emekliye çay 1 TL oldu! 2000 TL’ye düğün yapmak artık mümkün! Uşak’ta öğrenci ve emekliye çay 1 TL oldu! 2000 TL’ye düğün yapmak artık mümkün!

“BOL SULU ÜSTÜ AÇIK DERE”

Dokuzsele Deresi ıslah projesinin hangi aşamada olduğu konusunda da bilgi veren Cahan, “Projemizin birinci aşamasında kuzeyden gelen kırk metrelik yolu çaydan geçirmek için bir köprü yapacağız. Projemizin ikinci aşamasında yeni yapılan Devlet Hastanemizin yanından geçen ve kötü kokular saçan derenin ıslahını gerçekleştireceğiz. Üçüncü aşamasında da bu kısımda düzenlemeler yapacağız. Bahar ve yaz dönemine kadar Dokuzsele Deresinin rehabilite programını tamamlayacağız. Dere ıslahı projemizde üç aşamaya geldik. Birincisi görsel olarak güzel görünmesi, ikincisi devamlı içerisinden su geçmesi, üçüncü olarak da yağmurun çok yağdığı takdirde sel taşkınlarını önlemek için tedbir alınmasıdır. Dere üstünde bazı binalar var. Bunları yıkmamız için hak sahiplerinin rızasını almak istiyoruz. Böylelikle Dokuzsele Deresinin üzerini tamamen açarak kentsel dönüşüm alanında estetik bir görüntü olmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.


“AYAKKABICILAR ÇARŞISI HAKKINDA BİRLİKTE KARAR VERELİM”

Kentsel Dönüşüm ihalesinin yapıldığını kaydeden Cahan, “İhaleyi alan firma geldi ve şantiyesini kurma çalışmalarına başladı. Kentsel dönüşüm alanında 923 işyeri, 24 derslikli okul, camii ve sağlık ocağı yapılacaktır. Burada 2 yıla kadar yeni bir Uşak kurulacak ve halkımızın beklediği yeni bir cazibe merkezi oluşacak. Sizlerin yer aldığı bu bölgede neler yapılması gerektiğini hep beraber düşünüp karar vermemiz gerekiyor. Buradaki dükkânları birleştirip tek çatı altında toplama, yenileme, cephe onarımı gibi konularda sizlerle birlikte karar almak için burada bulunuyorum’ dedi. Esnafın düşüncelerini öğrenmek istediğini belirten Başkan Cahan, toplantının son bölümünün basına kapalı olarak yapılmasını istedi. 

Editör: TE Bilişim