Uşak engelleri kaldırdı

SERKAN KARAYOL (UŞAK)

Uşak’ta "Engelliler Haftası" kapsamında Engelsiz Yaşam Şenliği düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Uşak İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenlik kapsamında Uşak Belediyesi önünde Atatürk Anıtı’na kadar engelliler kendi çaldıkları bando eşliğinde yürüdüler. Yürüyüşe Umut Evleri ve özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören yaklaşık 100 engelli katıldı. 

Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı

ENGELLERİMİZİ KALDIRIYORUZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, gazetecilere verdiği bilgide hafta boyunca renkli etkinlikler hazırladıklarını, engellilerin hoşça vakit geçireceklerini söyledi. Uşak’ta ki rehabilitasyon merkezlerinde 95 öğrencinin rehabilite edildiğini anlatan İl Müdürü Altın, “Özel engelsiz yaşam merkezlerimizde 77 engelli öğrencimiz rehabilite edilmekte. Ayrıca Müdürlüğümüze bağlı 3 Umut Evinde toplam 18 öğrencimiz rehabilite edilmektedir. Her geçen gün rehabilitasyon sayımız artmaktadır. Artık Uşak engelleri kaldıran bir şehir olmuştur” dedi.  

ENGELLİLLERİMİZİ SOSYAL HAYATA ADAPTE EDİYORUZ 

Engellilerin Umut Evleri sayesinde sosyal yaşama dahil olduklarını dile getiren Altın, “Ülkemizin gerçeği olan engelli arkadaşlarımız hizmetlerin en yücesi insana yapan hizmet eğer bu hizmet dezavantajlı gruplara yapılıyorsa bu daha önemlidir. Devletimiz son yıllarda insana vermiş olduğu hizmetler çerçevesinde engelli kardeşlerimize sunmaktayız. Uşak’ta engellerimize 24 saat hizmet vermekteyiz.  Bu çocuklarımızı artık engelli değil hayatın için bir birey olarak görmekteyiz. Hem kültürel hemde sosyal faaliyetlerin tamamında engelli çocuklarımız faal olarak katılmaktadırlar” diye konuştu.  

 

Editör: TE Bilişim