Meteoroloji verilerine göre Uşak'ta yağmur beklentisi var Meteoroloji verilerine göre Uşak'ta yağmur beklentisi var
İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından bu yıl yine Afrika ülkelerindeki vatandaşlara destek için gönüllü olarak Nijer’e giden Uşak Göz Merkezi hekimlerinden Opr. Dr. Erol Uysal, burada bir dizi katarak ameliyatı yaptı. 



Geçtiğimiz yıl, aynı dönemde yine yoksullukla mücadele eden Nijer’e gönüllü hekim olarak giden Erol Uysal, bir dizi ameliyatın yanı sıra burada hayata devam eden Nijer halkıyla sohbet etti. 



Afrika kıtasının tarih boyunca emperyalist güçler tarafından bir sömürge olarak görüldüğünü kaydeden Erol Uysal, “Afrika halkları üzerinde bulundukları doğal zenginliklere rağmen hep sömürüldü ve emperyalist devletler tarafından talan edildi. Kaynaklarını kendi milletleri için kullanamayan Afrika halklarının kaderinin değişmesi ve bugüne kadar yaşadıkları acı ve sıkıntıların son bulması için İHH ile her yıl gönüllü hekimlik programlarına katılıyorum. Burada hem değişik ve dinlemeye değer insan hikayeleri dinliyor, hem de Nijer halkı için elimizden geldiği kadar destek çalışması yapıyoruz. Allah’ın izniyle bu yıl yine insani görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Uysal, önümüzdeki dönemde yine aynı etkinliklere devam edeceğini sözlerine ekledi. 


 
Editör: TE Bilişim