Uşak Belediyesi tarafından oluşturulan Genç Kuşak topluluğu, ormanların önemine yönelik farkındalık sağlamak, Uşak’a yeşil alan kazandırmak amacıyla doğa dostu bir etkinlik gerçekleştirdi. Hava koşulları nedeniyle Orman Haftası kapsamında bugün gerçekleştirilen etkinlikte 350 adet fidan diken gençler, “Genç Kuşak Yeşil Uşak Hatıra Ormanı” oluşturdu.

Uşak Belediyesi bünyesinde bir gençlik projesi olarak hayata geçirilen Genç Kuşak, Uşak’ta birçok alanda yenilik ve farkındalık oluşturmak için çalışmalarını hızla yürütüyor. Bu kez daha temiz ve yeşil bir dünyaya kavuşmak adına özel bir etkinlik gerçekleştiren Genç Kuşak ekibi, Bölme Karakuyu Mahallesi’nde bulunan 6 bin metrekarelik alanı yeşille kuşattı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, 150 adet kızılçam, 100 adet sedir, 50 adet fıstıkçamı ve 50 adet selvi ağacı olmak üzere toplamda 350 fidan toprakla buluşturuldu.  Diktikleri ağaçlara can suyu veren gençler, isimlerinin yazılı olduğu kartları ağaçlara asarak geleceğe kendilerine ait bir iz bıraktı. Gençler tarafından dikilen ağaçlarla oluşturulan ormana “Genç Kuşak Yeşil Uşak Hatıra Ormanı" adı verildi.

Etkinliğe gençlerin yanı sıra Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ve teşkilat mensupları, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda personel katılım sağladı.



BAŞKAN ÇAKIN GENÇLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Alana, gençlere tahsis edilen otobüsle ulaşım sağlayan ve gençlerle birlikte fidan diken Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Gençler çevre konusunda çok duyarlı ve bu etkinliği güzel kılan gençlerimizle bir arada şehrimizi güzelleştiriyor olmamız. Genç kuşak projesi kapsamında 350 adet fidanı Bölme Karakuyu Mahallemizde belirlenen alanda toprakla buluşturduk. ” dedi.

Uşak Belediyesi olarak şehrin güzelleşmesi ve yeşil alanların artması adına çalıştıklarına işaret eden Başkan Çakın, “Gençlerimizin doğaya karşı büyük bir hassasiyet göstermesi bizleri çok memnun etti. Bizler açık alanlarımızı gençlerimizle birlikte bundan sonra da ağaçlandırmaya ve Uşak’taki yeşilin miktarını arttırmaya kararlıyız. Bugün güzel bir gün oldu ve toprakla buluşturulan ağaçlarımıza gençlerimizin isimlerini verdik. Onlardan da kendi ağaçları başta olmak üzere şehrimizin yeşiline sahip çıkmalarını, doğanın ve bu şehrin hepimize ait olduğunu daima anımsamalarını arzu ediyoruz. Katılımlarından dolayı tüm gençlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Genç Kuşak'ın fikir ve faaliyetlerinin çok değerli olduğunun altını çizen Başkan Çakın, alanda bulunan gençlerle sohbet ederek, gençlerden gelecek tüm önerilere açık olduklarını paylaştı. Gençlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu aktaran Başkan Mehmet Çakın, onlar tarafından sunulacak projelere gereken desteğin sağlanması için hassasiyet taşıdıklarını belirtti.

GENÇLER HEM FİDAN DİKTİ HEM EĞLENDİ

Hem ağaç diken hem de birbirleriyle ve Başkan Çakın ile kurdukları eğlenceli diyaloglarla keyifli vakit geçiren gençler, doğaya hediye ettikleri yeşil hazinenin gururunu yaşadı. Uşak’a yeni bir yeşil alan kazandırılmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını ifade eden Genç Kuşak üyeleri, her aşamasında bu önemli etkinliğin bir parçası olmaktan mutlu olduklarını, güzel bir etkinliğe imza attıklarını belirtti. Genç Kuşak ekip üyeleri, katkılarından dolayı Başkan Çakın’a ve Uşak Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

Birbirinden renkli ve güzel anların paylaşıldığı etkinliğin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin! Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin!

Editör: TE Bilişim