Uşak'ta 25 yıl boyunca yapımı süren Atapark, gelinlik giymiş gibi oldu Uşak'ta 25 yıl boyunca yapımı süren Atapark, gelinlik giymiş gibi oldu
Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper Akçakaya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından saatlik hava tahminleri yapıldığını ve bu tahminlerin ücretsiz olarak cep telefonlarına indirme uygulamasına başlandığını duyurdu. 
Uşak Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısına Uşak Valisi Salim Demir de katıldı. Akçakaya, basın mensuplarına, genel müdürlüğünün yeni uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Akçakaya’nın verdiği bilgiler arasında, hava tahminlerinin artık saatlik yapılması ve cep telefonundan istediğiniz her yerin hava durumunu öğrenebilme uygulamaları dikkat çekti.
Uşak Valisi Salim Demir ve Uşak Meteoroloji İstasyon Müdürü Musa Işıklı’nın da katıldığı toplantıda konuşan Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper Akçakaya, şu bilgileri verdi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü uluslararası standartlara uygun olarak, meteorolojik gözlem, tahmin ve uyarıları zamanında, güvenilir, yeterli ve etkin şekilde yapmak/sunmak kalite politikası ile çalışmalarını sürdürmektedir.
Türkiye sathına yayılmış toplamda 1840 adet gözlem sistemiyle ( Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonları, Meteoroloji Radarları, Yıldırım Tespit ve Takip Sistemleri, Yüksek Atmosfer Gözlem Sistemleri) atmosferi gözlemleyerek en iyi ve doğru veriyi üretmek ve güvenilir hava tahminleri yapmak üzere 7 gün 24 saat faaliyettedir. Bu çalışmalarını yaparken aynı zamanda uydular, süper hızlı bilgisayarlar vb. araçlar ile son teknolojiyi kullanmaktadır. Bütün bu çalışmaların ana gayesi, canlı hayatının her alanında hava olaylarının etkisinin kaçınılmaz olduğu gerçeğinden hareketle zamanında tedbir alınarak mal ve can kaybının en aza indirilmesidir.
Afyonkarahisar Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü de sorumluluk sahasında yukarıda sayılan gözlem sistemlerini etkin bir şekilde kullanarak çalışmalarına devam etmektedir. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Afyonkarahisar. Denizli ve Uşak illerinde toplamda 99 adet gözlem sistemi bulunmaktadır. Özellikle kısa süreli tahminlerde çok önemli olan Meteoroloji Radarlarından bir tanesi de Afyonkarahisar Kumalar Tepesinde kurulmuştur. Ülkemizin birçok yerinde yayında olan Meteorolojinin sesi Radyosu FM 91.5 frekansından Afyonkarahisar ve çevresinden de dinlenebilmektedir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hemen hemen her sektör için meteorolojik veriler ve tahminler üretmekte ve bunları kullanıcıların erişimine sunmaktadır. Günlük-Haftalık-Aylık-Mevsimlik Hava Tahminleri, Zirai Don Tahmini, Hasat Zamanı Tahmini, Karayolları Tahmini, Denizcilik Tahmini, Stadyum Tahmini, Toz Tahmini yapılan bu çalışmalardan birkaçıdır. Ülkemizin bu konudaki tek yetkili kurumu olan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün www.mgm.gov.tr web sitesi ve akıllı telefonlar için yapılmış olan Meteoroloji Akıllı Telefon Uygulaması ile tahmin ve gözlem bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir.
Yapılan tüm çalışmaların halkımıza daha iyi anlatılabilmesi gayesi ile kurumsal tanıtım faaliyetleri başlatılmıştır. Bu kapsamda kamu spotu ve basılı materyaller hazırlanmış olup ilgililerin bilgisine sunulmuştur. Haberdar olun hazırlıksız yakalanmayın.”
Akıllı cep telefonu uygulamasını test eden Uşak Valisi Salim Demir, Musa Işıklı’ya “Şu an Antalya’da deniz suyu sıcaklığı kaç derecedir?” diye sordu. Demir; Işıklı'nın "Sayın Valim, telefonumda 23 derece görünüyor” şeklinde cevap verince, “Şu an Antalya’da denize girebiliriz demek ki” ifadesini kullandı.
Akçakaya, Vali Demir’e Afyonkarahisar’da bulunan ve kısa süreli fırtına, sel ve dolu gibi tahminler yapılmasını sağlayan meteoroloji radarının bir maketini hediye etti.
Editör: TE Bilişim