BİR YILLIK SİGARA PARASI İLE ÖĞRENCİ OKUTACAK

Yurt dışında bir yılda biriktirdiği sigara parasıyla öğrenci okutmaya karar veren gurbetçi İrfan Saraçoğlu, biriktirdiği bin 825 Avro’yu ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir’e teslim etti. Saraçoğlu hayatında hiç sigara içmediğini söyledi.

Ulubey ilçesi Dutluca Köyünden olan ve 43 yıldır Almanya’da çalışan İrfan Saraçoğlu bir yıldır biriktirdiği sigara parasını öğrencilere burs vermek kaydı ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir’e teslim etti. Haberi ilginç kılan bir diğer olgu ise, bu örnek davranışta bulunan İrfan Saraçoğlu’nun 60 yaşına kadar ağzına hiç sigara değdirmemiş olması oldu.

HAYATINDA  HİÇ SİGARA İÇMEMİŞ

ADD Uşak Şubesi’nde onuruna düzenlenen kahvaltıya katılan İrfan Saraçoğlu kızı Halime Saraçoğlu ile birlikte içerisinde bin 825 Avro bulunan kumbarayı ADD Başkanı Arif Güvenir’e teslim etti.

Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı

Hayatı boyunca dudaklarına sigaranın değmediğini belirten Saraçoğlu, “Geçen yıl merak ettim. Sigara içseydim, kaç para harcardım? Sigaraya bir yıl verdiğim parayla neler yapılırdı? Bu merak yüzünden sigara tiryakilerinin sigara için günde 5 Avro harcadığını tespit ettim. Kumbaraya her gün 5 Avro atmaya başladım. Türkiye’ye geleceğime yakın bir yıl dolmuştu. Kumbarada biriken paraları saydım. Bin 825 Avro (Türk parası olarak yaklaşık 5 bin 500 TL) birikmişti. Bu parayla, ekonomik zorluk çeken öğrencilerin tahsil hayatını sürdürebilmesi için ADD Uşak Şubesine bağışladım. Çocuklarımız okusun, cahil kalmasın. Cehalet tüm kötülüklerin anasıdır” dedi.

“GÜZEL BİR ÖRNEK”

ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Saraçoğlu’nun davranışını, “Güzel bir örnek” olarak niteleyerek şu sözleri söyledi:

“Sigara hem sağlık hem de maddi olarak insana büyük zararlar vermektedir. Sigaraya harcanan para küçük meblağlar gibi görünse de Sayın İrfan Saraçoğlu, sigaraya harcanan parayla ne güzel işler yapılacağını canlı ve güzel bir örnekle bize göstermiştir.

Ayrıca beni duygulandıran bir diğer davranışı da biriktirdiği bin 825 Avro’yu vermek için ADD Uşak Şubesini tercih etmiş olmasıdır. Yurt dışında olmasına rağmen İrfan Bey bizim çalışmalarımızı takip ederek, değerlendirmiş ve birikimini öğrenci okutmamız için bize bağışlamıştır. Kendisine çok teşekkür ederim. “ 

Editör: TE Bilişim