Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İzmir’de, geçtiğimiz hafta meydana gelen, can ve mal kayıplarına neden olan depremde, mağdur olan vatandaşlara destek olan Uşak Belediyesi personelini onurlandırdı.
    İzmir’de meydana gelen depremde görev alan personele plaket veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi ekiplerinin olası bir afet durumunda, koordine olarak gerekli yardımları, ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırdığını ifade etti. 
    Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmaların kent adına gurur verdiğini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “İzmir’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Belki afetleri engelleyemiyoruz ama bu tip durumlara öncesinde ve sonrasında hazır olmamız lazım. Afet sonrasında, deprem ve sel gibi durumlarda devletimizin ve sivil toplum kurumlarımızın olay yerine intikal etmesi önemli. Sanayilerin önem taşıdığı dönemlerde, arama kurtarma, barınma ve gıda gibi ihtiyaçlara en kısa sürede cevap vermek için çok önemli çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi. 
OLAY YERİNE EN KISA SÜREDE İNTİKAL EDEREK, YARDIMLARI ULAŞTIRDIK
“Geçmişten aldığımız derslerle İzmir’deki deprem felaketinin ardından, Uşak Belediyesi olarak hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettik. Arama ve kurtarma çalışmalarına destek olduk” diyen Uşak Belediye Başkanı Çakın, şöyle konuştu: “Şu anda hem dünyada, hem de Türkiye’de ve belediyemizde itfaiye teşkilatında devam eden pandemi koşullarında, bir çok arkadaşımız karantinadaydı.  Sizler böyle bir ortamda yola çıktınız, enkaz altındaki vatandaşlarımızı ve evcil hayvanları çıkarmak için can siperhane görev yaptınız. Sizlerin çalışmalarınızla hem gururlandık, hem de Uşak Belediyemizin bu anlamdaki yaklaşımını da ortaya koydunuz.  Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Orada deprem dolayısıyla, evlerinin dışında kalanlara ve arama kurtarma çalışmalarında görev alan ekiplere, bir sıcak çorbayı ve çayı servis ettiniz. Bunun maddi bir değeri yok ama manevi anlamda çok büyük bir anlam ifade ediyor. Örnek bir dayanışma ifade eden bu reaksiyonu göstermek de ne kadar hazır ve bu konuda kurumsal çalışmayı yaptığımızın da bir göstergesidir.  Ben hepinize belediyemiz ve şehrimiz adına, gösterdiğiniz gayretten dolayı teşekkür ediyorum.” 
    EKİPTE GÖREV ALANLAR DUYGULARINI İFADE ETTİ

Öte yandan Başkan Çakın, İzmir depreminde görev alan personele duygularını sordu. Burada görev yapan personel, “Haberlere baktığımızda oraya ulaştık. İlk olarak Rızabey Apartmanı’na gittik. Oraya gettiğimiz de yaralılar ve enkazlar çıkmamıştı. Arkadaşımız daha aracı park etmeden, enkazı görür görmez içimiz parçalandı. Enkazdan cenazeleri alırken, bir taraftan da arama çalışmalarına destek verdik. Bir avukat ağabeyimizi enkazdan çıkardık. Biz can vermiyoruz ve can da almıyoruz. Rabbim bize böyle bir görev nasip etti. Ölenlere Allah’tan bir kez daha rahmet diliyoruz. Ve umuyoruz bir daha böyle bir olayı yaşamayız” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan Başkan Çakın, depremde görev alan personele plaket takdim etti. Başkan Çakın’a, Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner ve Hikmet Kahraman eşlik etti. 

Meteoroloji verilerine göre Uşak'ta yağmur beklentisi var Meteoroloji verilerine göre Uşak'ta yağmur beklentisi var

Editör: TE Bilişim