Koleksiyon tutkunundan yeni bir koleksiyon

Uşaklı koleksiyoncu Mehmet Keyvanoğlu küçüklükten bu yana gelen koleksiyon merakı nedeni ile bugüne kadar yaptığı saat, kalem, imsakiye ve takvim koleksiyonlarının ardından bir ilki daha gerçekleştirerek illerin tarihçeleri koleksiyonunu yapmaya başladı.

Keyvanoğlu,  koleksiyonlarla geçmişten geleceğe ışık tuttuğunu ve bu merakının küçük yaşlarda geldiğini ifade ederek, yaptığı şehirlerin tarihi koleksiyonu ile de ilerde kendinden sonraki nesillere güzel işler bırakmış olacağını kaydetti şehir tarihleri koleksiyonu için 2005 yılından bu yana çalışmalara başladığını ve sadece 20 ilin tarihinin koleksiyonun eksik kaldığını  belirtirken bu konuda çeşitli desteklerini geldiğini ve bunun sevindirici olduğunu kaydetti. Şehir tarihi koleksiyonu yapmaya başladıktan sonrada çeşitli illerden Uşak’ta ikamet eden vatandaşların ve öğrencilerin kendisine gelerek yardımda bulunduğunu belirten Keyvanoğlu, bu desteği görmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Keyvanoğlu bazı illerin valilikleri ve kültür müdürlüklerinin de kendisine destek vererek illerinin ve ilçelerinin tarihleri ile ilgili envanterleri kendisine yolladığını ifade etti.

Tarihlere ilgim olduğunu gördüm

Güveçte 4 saat pişen kızarmış tavuk.... Güveçte 4 saat pişen kızarmış tavuk....

Türkiye’nin her ilinin ayrı özelliği ve güzelliği olduğunu ifade eden Keyvanoğlu, “ Ülkemizin her köşesinden tarih fışkırıyor. Bize düşen ise ülkemizi öğrenmek ve tanımak. Ben bugüne kadar bir çok koleksiyon yaptım. Yaptığım koleksiyonların arasında kalemden saate, imsakiyeden takvime bir çok alan var. Daha sonra illerin tarihi ile ilgilenmem gerektiğini düşündüm. Bu konu ile ilgili araştırmalarıma başladım. Farklı illerde yaşayan arkadaşlarımla irtibata geçerek kendi illerinin tarihçeleri ile ilgili kitapları ve envanterleri istedim. Bu şekilde başladığım illerin tarihinde şimdi çok önemli bir yere geldim. Bundan sonra da araştırmalarıma devam edip iller tarihini bitirmek istiyorum” dedi.

Destek var

İller tarihi koleksiyonu yaptığını duyan vatandaşlardan destek geldiğini ifade eden Keyvanoğlu, “İller tarihi ile ilgili çalışmalarımı duyan vatandaşlardan destek alıyorum. Bu konuda özellikle öğrencilerin ilgisi daha fazla. Koleksiyon yaptığımı duyan ve Uşak’ta öğretim hayatını devam ettiren öğrenciler memleketlerine gittiklerinde beni unutmayarak konu ile ilgili kitapları getiriyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Öğrencilerin konuya duyarlı olmaları çok güzel. Bu duyarlılık bilinci ile ilerde ilçe tarihlerine de başlamak istiyorum. Konu ile ilgili kitaplar gelmeye başladı bile. Desteklere bakıldığında illerin valiliklerinden ve kültür müdürlüklerinden de destek olduğunu görüyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu koleksiyonu yaygınlaştırmak istiyorum. Bu nedenle benden sonra da çocuklarım devam etsin istiyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim