Banaz Devlet Hastanesi'nde şeker ölçümü için pil dahi yok! Banaz Devlet Hastanesi'nde şeker ölçümü için pil dahi yok!

Eşme’nin Kolonkaya köyünü camiinin imam hatibi Mesut Yıldız, köylerine her yıl gelen leylekler birinin talihsiz bir şekilde yaralanması üzerine, yaralı kuşa köylünün de desteğini alarak baktı ve yeniden uçmasına destek oldu.

Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Kolonkaya köyüne her yıl gelen leylekler, yaz döneminde tekrar köye iniş yaptı ve buradaki yuvalarına yerleşti. Bu yıl 3 yavruyla gelen leyleklerden 1 tanesi talihsiz bir şekilde bacağından yaralandı. Yavru olan leylek yavrusuna, yuvanın kurulduğu Kolonkaya Camii’nin imam hatibi Mesut Yıldız ve gönüllü köylüler bakmaya başladı.

Yaralı leylek yavrusuna her gün ciğer ve leyleklerin sevdiği yiyeceklerle beslediklerini ifade eden Kolonkaya köyü camii imam hatibi Mesut Yıldız, hayvansever köy sakinlerinin desteklerinin ve ilgisinin yaralı leyleğe yoğun olduğunu ifade etti.

Yavru leyleğin caminin Kur’an kursuna gelen çocukların da ilgi odağı olduğunu ifade eden Mesut Yıldız, “Yaklaşık 1 buçuk ay önce ayağına ip sıkıştığı için yaralanan leylek yavrumuza, burada kendi imkanlarımızla baktık ve yeniden uçacak seviyeye gelmesine yardımcı olduk. Onun tedavisi için Eşme’deki bir veteriner kliniğine gittik ve tedavileri burada yapıldı. Daha sonra camimizin bahçesinde leylek yavrusuna bir yer ayarladık ve iyileşme sürecini yakından takip ettik. İyileşme döneminde beslenmesi için leyleklerin sevdiği besinleri temin ettik ve düzenli olarak beslenmesini kontrol ederek, toparlanmasına yardımcı olduk. Göç zamanına kadar tam anlamıyla yetişmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Mesut Yıldız, yaralı yavrunun iyileştiğini ve caminin etrafında antrenman uçuşları yapmaya başladığını sözlerine ekleyerek, “Hayvansever ve fedakar Kolonkaya köyü sakinlerimize teşekkür ediyorum. Doğayı korumak ve doğanın her hangi bir parçasının iyileşmesine yardımcı olmak da bizim için önemli bir görevdir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim