Uşak’ta tarım arazilerinin sulanması için oluşturulan göletlerin kurumak üzere olduğu öğrenildi. Özellikle Göğem Köyünde bulunan Göğem göletinde suyun 3 metre çekildiği ve bu durumun bu göletten gelen suyla tarım yapan köylerde endişeye sürüklediği öğrenildi.

Uşak’ın  ne kadar büyük bir kuraklık tehtidi ile karşı karşıya bulunduğu, ilimizdeki tarım amaçlı sulama göletlerinin haline bakınca çok daha iyi anlaşılıyor. İlimizin içme suyu ihtiyacının çok büyük bölümünü karşılayan Küçükler  Baraj Gölü’nde su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıkan tehlike, bazı sulama amaçlı göletlerde çok daha büyük boyutlara ulaştı.

Uşak’ta merkeze bağlı Göğem Köyünde  1978-1979 yılları arasında yapılan gölette kuraklık nedeniyle sular azalırken, göl üzerinde adacıklar oluştuğu gözlendi. Göğemliler, kuraklığın daha büyük sıkıntılara yol açmasından endişe ettiklerini belirttiler. Köylüler, bölge tarımının tehlikeye düşmemesi ve arazilerin ihtiyacı olan sulamanın kesintiye uğramamasını isterken göletin kurumasına kuraklık ve bilinçsiz su kullanımının yol açtığı görüşünü ortaya attılar.

Göğem Köyü gölet suyundan Ortaköy, Çarıkköy, Kediyünü, İkisaray, Kalfa, Muharremşah gibi köylerin alt kısımlarında kalan tarım alanları yararlanıyor.

“SULAR 3 METRE ÇEKİLDİ”

Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı

Göğem Göleti üzerinde1984 yılından beri restoran çalıştıran Dayı lakaplı Cafer Cakcak, Göğem Göletinde yaşanan su çekilmesini bunca yıldır geçirmediğini söyledi. Göletin 26 metre derinliğinde olduğunu belirten Cafer Cakcak, “Geçtiğimiz yıllarda gölet üzerinde bulunan iskele su seviyesinin 20-30 cm üzerindeydi. Çok yağışlarda iskelenin yüzeyi su altında kalırdı. Bu yıl yağış olmadığı için gölette kurumalar oldu. Şimdi sular iskelenin yüzeyinden 3 metre aşağıda görülüyor. Bu durum köyümüzün ve diğer köylerin tarım alanlarında üretimi olumsuz etkilemektedir. Bu yıl da gerekli yağmur yağmazsa bu bölgede tarım yapılmaz, Köylü de halk da aç kalır” yorumunu yaptı.

Editör: TE Bilişim