Basın İlan Kurumu’nun Genel Kurulu’na katılacak olan Anadolu gazete sahiplerinin 3 temsilcisinin seçimini,  yaklaşık 20 bin gazeteci, 85 gazeteciler cemiyeti ve 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile Türkiye’nin en güçlü basın meslek örgütlenmesi olan gazeteciler konfederasyonu’ (GK ) nun desteklediği; gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın da yer aldığı 3 aday, yeniden seçilerek güven tazeledi.

Anadolu Gazete Sahiplerinin Basın İlan Kurumu Temsilcileri Seçimlerine Niğde’den; Gazeteciler Konfederasyonu üyesi olan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Niğde Dünden Bugüne Gündem Gazetesi, Niğde Anadolu Haber Gazetesi, Niğde Haber Gazetesi, Yeşil Bor Gazetesi, Borun Sesi Gazetesi, Bor’da Sabah Gazetesi, Ulukışla Havadis Gazetesi Sahipleri, Yönetici ve çalışanları katıldı. Niğde Gazeteciler Cemiyeti ekibinin firesiz dahil  olduğu 538 delegenin oyunu alan; Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ve Niğde’deki yerel gazete sahip, yönetici ve çalışanları seçim sonrası hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün başarılı organizasyonuyla Ankara’da gerçekleşen seçimlere Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF)’nun desteklediği 3 aday ile Gazeteciler Konfederasyonu’ (GK ) nun  desteklediği 3 aday olmak üzere 6 aday arasından(Gazeteceiler Konfederasyonu (GK ) nun desteklediği Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, 538 delegenin ezici çoğunluk tercihi ile yeniden göreve getirildiler.

Bilindiği üzere, 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 5 inci maddesinin son fıkrasına istinaden Anadolu gazete sahiplerinin Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na katılacak 3 temsilcisinin seçimi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün başarılı organizasyonuyla Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Gazeteciler Konfederasyonu Ezici Çoğunluğun Desteğiyle Güven Perçinledi

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı; “Aylardır elbirliğiyle yürüttüğümüz sistemli çalışma dün meyvesini verdi... Yalanlar, hakaretler, iftiraların fayda etmediği bir kez daha görüldü.TGF işgalcisi bir grup hezimete uğradı ve seçim salonuna gelmeye bile cesaret edemediler. Dünkü seçimde, rakipsiz olmamıza rağmen 500'ün üzerinde oylar almamız sizlerin, hepimizin başarısıdır. Bu başarıya yüreğini, emeğini koyan ve Konfederasyonumuzun başarısını, güç birliğini tüm ülkeye kanıtlayan, siz çok değerli cemiyet ve federasyon başkanlarıma, Anadolu’nun dört bir yanından çilekeş yerel gazete sahip ve mensuplarına, yakın çalışma arkadaşlarınıza sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan şunları söyledi: “Biz gazeteciler bitmeyen bir maratonun daima son 100 metresini koşan yarışçılarız.Bu gün; dünün ürünü, yarının tohumudur. Bitmeyen koşuda yüreğini, samimiyetini, dostluğunu, fedakarlığını ortaya koyan tüm dostlara şükranlarımızı arz ediyorum.Omuzlarımıza yüklenen sorumluluğun bilinci ile Anadolu Basını'nı hakettiği yere getirmek,Türkiye'nin büyük geleceğinde hakkı, hukuku, adaleti, temiz ve doğru bilgiyi kitlelere yaymak/ulaştırmak şiarımız olacaktır.Bu yolda dua, eleştiri ve tavsiyelerinize ihtiyacımız var.Dün olduğu gibi yarın da adaletten ayrılmadan, tüm renkleri kucaklayıp, farklılıkları koruyarak, gazetecilik mesleğinin onurunu koruyup güzel bir geleceğe taşımak boynumuzun borcudur.”

Kolaylı, Arslan ve Erzen Büyük destek gördü

Anadolu gazete sahiplerinin 3 temsilcisinin belirleneceği seçimlere Toplam 6 aday başvuruda bulundu. Bunlardan Kemal Kapaklı, Mehmet Ali Dim ve Yılmaz Karaca seçimlerin yapıldığı salona gelmezken, 538 delegenin oyunu alan Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, yeniden seçimi kazandılar.

Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı

Türkiye’nin en büyük gazeteci örgütlenmesi olarak görülen, 20 bini aşkın gazeteci ve aralarında Uşak Gazeteciler Derneği’nin de bulunduğu 85 gazete derneği ve 8 federasyondan oluşan Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen’in yeniden BİK yönetimine seçilmesi Uşak’ta da sevinç yarattı.

Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, “Genel Başkanımız Sayın Nuri Kolaylı ve Sayın Mustafa Arslan, geçtiğimiz Eylül ayında düzenlediğimiz basın toplantısında Uşak’a gelerek, AKM’de düzenlediğimiz basın toplantısında Uşaklı gazetecileri bilgilendirmişlerdi. Biz de kendilerine Uşak’ta faal olan basın kuruluşlarının ve çalışan basın emekçilerinin sorunlarını ilettik. Kendilerine, gazetelerin haber üretmek ve istihdam sağlamak için değil, para kazanmak için çıkarıldığını belirttik. Uşak’ta devletten resmi ilan alan gazetelerden haber toplayıp hiç muhabir çalıştırmadan günlük gazete çıkarılıyor. Gazetecilikle ilgisi olmayan kişilerin kağıt üzerinde çalışıyor. Gazeteden başka her şeye benzeyen gazeteler var. Umuyorum ki, yeni seçilen BİK Yönetimi bu konuda gerekli tedbirleri alacaktır” yorumunu yaptı.

 

 

Editör: TE Bilişim